NRKs korrespondent Kjersti Strømmen sa denne uken at invasjonen av Ukraina tok Kina på sengen. Dette er stikk i strid med avsløringer bl.a. i the New York Times om et intimt samarbeid mellom Russland og Kina. Kina hadde bare ett ønske: at Putin ville vente med invasjonen til OL var over. Putin holdt det løftet.

Amerikanske diplomater holdt seks møter med kineserne hvor de forsøkte å overtale kineserne til å legge press på russerne. Men i stedet for press ga kineserne den hemmelige informasjonen videre og fordømte forsøkene på splittelse.

Kina har heller ikke villet være med på å fordømme invasjonen.

Sidsel Wold viste i dag til Kjersti Strømmens fortolkning og påsto at kineserne var sjokkert over volden russerne la for dagen. Dette er talemåter fra kineserne, og hvis ikke Wold kan lese den kinesiske retorikken, men tar den for god fisk, er hun neppe i god tro. Begge korrespondentene er med andre ord løpekvinner for Beijing. Akkurat som NRK har vært under hele pandemien.

Kina nyter en spesielt beskyttet posisjon i NRK.

Since the war began, Chinese officials have consistently aligned with Russia. They have expressed support for Russia’s concerns about NATO and said Russian and Ukrainian officials should have negotiations. A Chinese government readout of a telephone conversation last Friday between Mr. Xi and Mr. Putin reiterated those points. Spokespeople for the Chinese Foreign Ministry have refused to call Russia’s actions an “invasion” and blamed the United States for inflaming tensions around Ukraine.

Chinese officials have also criticized the sanctions imposed on Russia by the United States and European nations.

Når NRK ignorerer disse opplysningene, er det ikke fordi man ikke leser New York Times; dette er norske journalisters favorittkilde. Men NRK bruker bare det som passer.

USA forsøkte å overtale russerne til å avblåse invasjonen. Men man mislyktes både med russerne og kineserne. At Kina stiller seg bak Russland, er et stort geopolitisk nederlag for USA.

The report indicates that senior Chinese officials had some level of knowledge about Russia’s war plans or intentions before the invasion started last week. President Vladimir V. Putin of Russia met with President Xi Jinping of China in Beijing on Feb. 4 before the opening ceremony of the Olympics. Moscow and Beijing issued a 5,000-word statement at the time declaring that their partnership had “no limits,” denouncing NATO enlargement and asserting that they would establish a new global order with true “democracy.”

NRKs korrespondenter feilinformerer og propaganderer for det kinesiske regimet. Hva skal vi med en tvangspålagt lisens til en propagandakanal som tjener Kinas interesser?

Det blir ekstra grotesk når norske medier hevder at de solidariserer seg med Ukraina. I virkeligheten er det desinformasjonen som gjør en invasjon mer sannsynlig.

 

China Asked Russia to Delay Ukraine War Until After Olympics, U.S. Officials Say
A Western intelligence report indicates that Chinese officials had some level of knowledge about President Vladimir V. Putin’s war plans or intentions.

 

Her er NTBs utlegning av samme sak: Når byrået skriver at «andre» mener etterretningen ikke sier noe om at den kinesiske ledelsen er medvitende, mener de den kinesiske ambassadøren.

Kina skal ha bedt Russland vente med Ukraina-krigen til OL var over.

Kina ba Russland vente med invasjonen av Ukraina til etter at vinter-OL var ferdig, ifølge en vestlig etterretningsrapport.

Det skriver New York Times, som har fått tilgang til rapporten.

Like før åpningsseremonien i Beijing den 4. februar skal de to landene ha skrevet under på en erklæring der de fordømmer utvidelsen av Nato og ønsker å etablere en ny verdensorden med «ekte demokrati».

OL var ferdig 20. februar. Fire dager senere invaderte Russland Ukraina.

Det graderte dokumentet ble ifølge New York Times plukket opp av en vestlig etterretningstjeneste som vurderte det som troverdig. Andre har tatt til orde for at dokumentet ikke sier noe om Kinas direkte kjennskap til Putins krigsplaner.

– Dette er spekulasjoner uten grunnlag, og har som hensikt å gi skyldfølelse og sverte Kina, sier den kinesiske ambassadøren Liu Pengyu til avisa.

 

 

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.