En stor del av kineserne tror at viruset kom fra USA, for det har regimet fortalt dem. En som har gjort det er talsmann for kinesiske UD,  Zhao Lijian. Foto: Carlos Garcia Rawlins/Reuters/Scanpix

Kina «langer ut» mot 11 amerikanske folkevalgte for deres innblanding i Hongkong, deriblant tre av de mest prominente: Ted Cruz, Marco Rubo og Josh Hawley. Det gjør dem neppe mer upopulære. Det er en voksende negativ holdning til kommuniststyret blant amerikanerne.

Zhao Lijian, a Chinese foreign ministry spokesman, said at a press conference that the Chinese Communist Party (CCP) “resolutely opposes” and “vehemently condemns” the Trump administration’s actions.

“In response to the erroneous actions of the United States, the Chinese government decided to sanction, effective from today, those who behaved badly on issues regarding Hong Kong,” Zhao said.

Diktaturer har det med å lange ut uten tanke på konsekvensene. USA har lagt sanksjoner på noen av de som sitter med ansvar for innføring av sikkerhetsloven i Hongkong. Det er presisjonssanksjoner. Ved å gå etter noen av Kongressens fremste senatorer, har Beijing høynet innsatsen.

Kina har mye mer å tape på en kald krig enn USA: 379.000 kinesiske studenter studerer i USA, blant dem barna til eliten. Eliten investerer i eiendom på vestkysten. Der lever de det gode liv. Hvis USA velger å stramme til er det mange fordeler som forsvinner.

Kina viser med sanksjonene at det ikke tolerer kritikk av brudd på menneskerettighetene.

The regime is also targeting Carl Gershman, president of the National Endowment for Democracy; Derek Mitchell, president of National Democratic Institute; Ken Roth, executive director of Human Rights Watch; Daniel Twining, president of International Republican Institute; and Michael Abramowitz, president of Freedom House.

Sanksjonene viser at Kina tar seg nær av kritikken. Det vil bare føre til at den intensiveres.

Trump in July ended Hong Kong’s special status with America because top officials deemed the city no longer sufficiently autonomous from mainland China. The same day, he signed into law a bill that would sanction officials and banks involved in crushing the city’s freedoms.

Trump her en enda større klubbe på lager: Han kan forby handel med dollar på Hongkongs finansmarkeder. Dermed vil Kina miste gullhøna som legger valutagulleggene.

 

 

 

China Imposes Sanctions on US Lawmakers Over Hong Kong

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.