Li-Meng Yan. Stillbilde: Lude Press / YouTube.

Koronaviruset som har herjet verden rundt siden årsskiftet, kom fra et kinesisk militært laboratorium, sier den fremstående kinesiske virologen Li-Meng Yan, som har hoppet av fra Hongkong til USA.

Den sensasjonelle uttalelsen falt under et videointervju på kinesisk som er omtalt av Taiwan News.

On Tuesday, Lude Press (路德社) held a livestream interview with Yan Li-Meng (閻麗夢), a virologist who was employed as a researcher at the University of Hong Kong’s School of Public Health when the coronavirus pandemic began and who previously accused Beijing of covering up the initial outbreak in Wuhan.

Yan, som har publisert vitenskapelige artikler om viruset både i Nature og The Lancet Infectious Diseases, oppdaget tidlig at det kunne smitte mellom mennesker, etter at hun allerede i desember var blitt beordret til å gjøre undersøkelser av det nye, SARS-lignende viruset.

«At that time, I had clearly assessed that the virus came from a Chinese Communist Party military lab. The Wuhan wet market was just used as a decoy,» said Yan.

Da hun forgjeves hadde orientert sine overordnede, uten å oppnå annet enn en formaning til å tie stille og passe seg, innså hun at det ville være farlig for henne å snakke ut. Ai Fen, en sjeflege ved sentralsykehuset i Wuhan som tidlig slo alarm om viruset, forsvant da også siden.

The Shandong native felt it would be impossible for her to report the discovery to the high levels of the CCP: «I knew that once I spoke up, I could disappear at any time, just like all the brave protesters in Hong Kong. I could disappear at any time. Even my name would no longer exist.» She also emphasized that it was her responsibility to get the information out before being «disappeared.»

Yan forlot Hongkong med et passasjerfly i april. Nå som hun er trygt i Vesten, kan hun også ta bladet fra munnen hva selve regimet angår:

Yan pledged that she would continue to tell the truth about the CCP and the pandemic with the hope of accelerating the outside world’s understanding of the regime and helping the Chinese people to overthrow it.

Den høyt kvalifiserte virologen sier også at en professor i ledelsen for et laboratorium tilknyttet Verdens Helseorganisasjon (WHO), fikk informasjon fra henne uten å foreta seg noe. WHO unnlot i mange dager å opplyse om at viruset kunne smitte mellom mennesker.

I et preprint som ble offentliggjort i februar, luftet de kinesiske forskerne Botao Xiao og Lei Xiao hypotesen om at viruset kom fra et laboratorium. Det spekuleres i om disse to også kan ha forlatt Kina.

Donald Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon uttalte nylig at det befinner seg flere kinesiske avhoppere i Vesten med kjennskap til hvordan viruset slapp ut.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.