Ms V er nyhetsoppleser på den kinesiske kommunistpartiets kanal CGTN, og hun har sin egen arabiske feed på YouTube. Her fra det aktuelle klippet, med engelsk teksting gjort av Daily Mail. Skjermdump: Daily Mail

Kina fortsetter å spre uriktige opplysninger om koronavirusets opprinnelse. I en serie på sin arabisk-språklige kanal, forteller en ‘Ms V’ at koronaviruset ikke kom fra til Kina. – Det kom utenfra!

I videoklippet som Daily Mail også har tekstet på engelsk, sier Ms V, som har vel 87 tusen abonnenter på sin YouTube-kanal, at koronaviruset slett ikke kommer fra Kina.

A Chinese state media presenter has claimed that the coronavirus originated from the US instead of China in an Arabic programme. The anchor, who calls herself ‘Ms V’, referred to several conspiracy theories in an opinion show on CGTN to prove ‘it is clear that the virus in China was transmitted from abroad’. The Arabic-speaking reporter hinted that the contagion could have escaped from a US lab or been brought into China during the Military World Games in Wuhan last October.

I et program på arabisk hevder en programleder i den statlige fjernsynskanalen at koronaviruset stammer fra USA, i stedet for Kina. Anker-kvinnen, som kaller seg «Ms V», henviste til flere konspirasjonsteorier i en kommentar på CGTN, for å bevise «det er tydelig at viruset i Kina ble overført fra utlandet». Den arabisktalende reporteren antydet at smitten kunne ha unnsluppet fra et amerikansk laboratorium, eller blitt brakt inn i Kina under Military World Games i Wuhan i oktober i fjor. (Daily Mail)

CGTN, tidligere kjent som CCTV-9 og CCTV News, er en internasjonal nyhetskanal som sender på arabisk, engelsk, fransk, russisk og spansk. Den er en del av gruppen China Global Television Network, og eies og drives av China Central Television, den nasjonale medieorganisasjonen i Kina, under kontroll av «Publisitetsdepartementet til Kinas kommunistiske parti (KKP)«.

China’s state TV anchor tells the Arabic world that coronavirus pandemic started in the US and suggests it escaped from an American lab

Les også:

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Bøker som gjør deg klokere!

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.