Mike Pence tror, og for det er han latterliggjort av den liberale falang i USA. Joy Behar i tv-programmet the View mente han var syk i hodet fordi han trodde på Jesus. Men Trump og Pence har betydd at de kristne i USA for første gang på årtier har ledere som åpent vedkjenner seg kristendommen, og som har gjort religionsfrihet til en viktig sak. Bibi er også hatet av de liberale for sitt forsvar for jøders rett til eget land. Vestmuren i Jerusalem 23. januar. Foto: Ammar Awad/Reuters/NTB Scanpix

Korona er en gave fra Gud, hevder en journalist i SVT. Viruset vil nemlig føre til at mange eldre dør, og da blir det mange ledige leiligheter, og kanskje også noen jobber.

Den 26. februar gikk et bilde fra Det hvite hus viralt. Det viste visepresident Mike Pence sammen med 15 andre som ba til Gud før de skulle drøfte tiltak mot korona-viruset. Svært mange ateister latterliggjorde Mike Pence for å be i en slik stund. De ville ha vitenskap.

Uansett hva man mener om den svenske journalisten og dem som latterliggjorde Mike Pence, gir opplevelsen av korona-viruset en anledning til å reflektere over hvilket gudsbilde vi har. Vi kan ikke komme utenom det faktum at vårt menneskesyn avhenger av vårt bilde av Gud.

De ateistene som latterliggjorde USAs visepresident, synes å glemme legen Ignaz Semmelweis. Semmelweis forsket seg fram til årsaken til at så mange kvinner døde av barselfeber på sykehuset der han jobbet. Han fant ut at det skyldtes legenes manglende håndvask før de gikk til de fødende kvinnene, og endringer i rutinene reduserte dødstallet drastisk.

Hadde Ignaz Semmelweis gått over gaten fra sykehuset og til den lokale synagogen, ville han funnet Moselovens renhetsregler slått opp på veggen. Det er interessant hvordan jødedommens og kristendommens Gud viste jødefolket hvordan de skulle forholde seg til skaperverket. Hadde sykehuset fulgt Moselovens renhetsregler, ville de fødende kvinnene overlevd.

For øvrig er det interessant å legge merke til de negative reaksjonene den svenske journalisten fikk. For gledelig nok har, så langt jeg har fått med meg, alle forsvart de eldre sin rett til å leve. Det er ingen som tar naturalismen på alvor. Ingen sier at vi bare er et støvkorn i universets uendelighet, at smerten du kjenner, kun er din egen, og at meningen med tilværelsen må du finne selv. Alle kommer med moralske betraktninger, selv om de i et naturalistisk perspektiv er like bortkastede som en klage på dårlig vær.

De fleste ateister handler ikke slik deres tro i realiteten foreskriver, selv ikke Mike Pence sine kritikere, men hvis de virkelig bestemmer seg for å leve etter sin virkelighetsoppfatning, vil de dras stadig nærmere den fullstendige relativismen. Og det er dit den svenske journalisten er kommet. Hvorfor skal han beklage seg over at noen eldre, som i hans øyne er unyttige, dør? Hvorfor skal vi ikke bare la korona-viruset gjøre jobben? I et evolusjonært perspektiv har ikke de eldre noen verdi, de er bare til bry.

Men vi kommer ikke utenom det faktum at de aller fleste bryr seg, gjør sitt ytterste for å lindre smerten og tar seg av hverandre, for i møte med smerten gir naturalismens tomhet ingen mening. Jesus Kristus blir derimot ikke bare et møte med menneskeverdets opphav, men også med fornuftens kilde. Universets skaper inviterer oss til å forstå hans skaperverk.

Det slår meg at de fleste ikke liker naturalismens anvisninger på hvordan livet bør leves. Vi liker ikke tanken på å se på eldre som en byrde det er godt å bli kvitt, eller en gud som straffer uskyldige med sykdom. Vi reagerer på journalistens utsagn. Men hvorfor er det så få som stiller det neste, viktige spørsmålet: Hvorfra kommer denne forståelsen at det finnes en morallov?

Kristendommens Gud har et svar ingen andre gir deg. Denne Gud ser i nåde til skapningen, lider med oss og kom ikke til verden for å dømme oss, men for at vi alle skulle blir frelst ved ham. Det menneskeverdet vi daglig prøver å beskytte, er en selvmotsigelse i et evolusjonært perspektiv, det kommer nemlig ikke av seg selv, men er et resultat av en åndelig åpenbaring som vi bare finner i Jesus Kristus. Det var til denne Gud Mike Pence og hans stab ba. Det er bare hos kristendommens Gud du finner en Gud som sier at korona-viruset er et resultat av en fallen verden, ikke hans vilje, men at han skal være med oss helt fram.

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.