Historiker og politisk kommentator Victor Davis Hanson beskriver Joe Bidens liv og presidentskap i en syv minutter lang monolog på YouTube. Han avslører en mann med dårlig moral og sviktende dømmekraft som hele sitt liv har sluppet unna med alt – uten en eneste konsekvens, det være seg for rasisme, sexisme, korrupsjon eller å lyve om folk og ødelegge deres liv.

Hanson sier at Republikanerne er nødt til å forene seg for å redde landet fra en president og venstreradikale jakobinere som har tatt over landet og forandrer det til det ugjenkjennelige.

Presidenten kan ikke lenger si at han er gode gamle Joe Biden fra Scranton, og hvis vi bare gir ham en sjanse, kommer han til å forene det amerikanske folket. Han kan heller ikke gjemme seg i kjelleren og skylde på covid-19.

Biden ødelegger alt han tar i og er den verste presidenten på 100 år.

Hanne Herrman og Hans Rustad snakket med Hanson i et intervju i forbindelse med hans bok «Den døende borgeren».

Hansons monolog er oversatt til norsk under videoen.

The Worst President in the Last 100 Years» – Victor Davis Hanson.

Victor Davis Hanson: – Den verste presidenten på 100 år

Hanson:

Han er en langt dårligere president enn Barack Obama. Hvis du tenker deg om, så
er Biden den verste presidenten på 100 år.

Warren Gamaliel Harding var president i 1923 og er av mange historikere regnet for å være den verste presidenten noensinne. Resten av verden vil si Trump.

Hvis en mann vil lyve om hvordan hans kone døde for å ærekrenke en uskyldig lastebilsjåfør. Hva annet ville han ikke gjort?

I 1972 ble Joe Bidens første kone, Neilia, og deres 13 måneder gamle datter, Naomi, drept i en bilulykke med en lastebil. Biden hadde nettopp blitt valgt til junior senator for Delaware.

CBS News:

Minst to ganger har Biden sagt offentlig at alkohol var involvert i ulykken. I 2007 sa Biden på flere nyhetskanaler, inkludert CBS News, at lastebilsjåføren skal ha drukket lunsjen sin og  rapporterte at Curtis Dunn var full.

Selv om politirapportene hadde forsvunnet (?), sa Delaware-dommer Jerome Herlihy, som etterforsket ulykken, at det ikke var noen indikasjoner på at lastebilsjåføren hadde drukket. En talsmann for Biden sa senere at Biden godtar Dunn-familiens ord om at disse ryktene var falske.

Hanson:

Hvis han vil lyve om hvordan sønnen hans døde og hevde at han døde i Irak, hva annet vil han kunne tenkes å gjøre?

Biden i video:

– Jeg sier dette som far til en mann som vant Bronze Star Medal og mistet livet i Irak. Men sønnen døde av kreft hjemme i USA.

Hanson:

Hvis han lyver om høyskoleutdanningen sin, hva annet vil han få seg til å gjøre?

Biden i video:

– Jeg gikk på jusstudiet på et fullt akademisk stipend, og var den eneste i klassen min som hadde et fullt stipend. Jeg gikk videre til jusstudiet og havnet i den øverste halvdelen av klassen min. Jeg var den beste studenten ved statsvitenskapelig avdeling, og jeg ble uteksaminert med tre akademiske grader og 165 studiepoeng. Jeg trengte bare 123 studiepoeng.

Nyheter fra den gangen:

Biden innrømmer nå at han ikke ble uteksaminert i den øverste halvdelen av jusstudiet, at han ikke har tre akademiske grader fra college, og at han ikke ble kåret til den mest fremragende statsvitenskapsstudenten.

Newsweek sier at Biden faktisk gikk på skolen på et halvt stipend, havnet nær bunnen av klassen sin og oppnådde bare én akademisk grad, ikke tre.

Joe Biden ble rangert som nr. 76 i en klasse på 85 ved University of Syracuse Law School.

Biden fortsetter å snakke med velgere:

… jeg vil gjerne sette meg ned og sammenligne min IQ med din hvis det er greit for deg, Frank.

Hanson:

Hvis han vil stjele en tale fra en britisk politiker og bruke den som sin egen under en nasjonal kampanje, hva annet vil han kunne gjøre?

Biden gjentar Neil Kinnocks tale som handler om Kinnocks kone, som var den første i familien som noen gang gikk på college.

Hans forfedre jobbet 12-timers dager i kullgruvene i Nordøst-Pennsylvania, og da de kom opp, spilte de fotball. De hadde ingen plattform og ingen til å kjempe for seg.

Senator Biden, som var demokratisk presidentkandidat i 1988, synes det er absolutt latterlig at han må undersøke enhver tanke, forestilling eller idé, og må oppgi kilde eller opphavsmann:

Jeg burde ha sagt «for å parafrasere Neil Kinnock.» Dette er den eneste gangen jeg ikke gjorde det av alle gangene jeg har brukt det.

Nyhetsankeret sier at problemet her er at senator Biden fortalte publikum at han nettopp hadde tenkt på disse tingene, at han ikke oppga kilden eller opphavsmannen og sier ironisk – hans berømte britiske taleskriver.

Bidens plagiering av Kinnocks tale og hans løgn om jusstudiet førte til at han måtte trekke seg etter tre måneders valgkamp i 1988 – den eneste gang vi kan huske at Bidens handlinger fikk negative konsekvenser for ham.

Hanson fortsetter:

Han lyver om alt. Alt!

Det er litt mer åpenbart nå – eller kanskje ikke – fordi han er senil. Men han bruker det som dekning – og støttespillerne hans bruker det som dekning for å si at han ikke lyver – han er bare forvirret.

Hva var han før?

Han er en rasist. Det var han som begynte å snakke om jungelen på 1970-tallet. Det var han som sa at Barack Obama var den første svarte som var ren og artikulert.

Biden:

Jeg mener han er den første typen mainstream afroamerikaner som er velformulert og smart og ren og en pen fyr … I mean that’s a storybook man.

Hanson:

Det var han som sa «dere vil bli lagt i lenker» til en begavet gruppe svarte fagfolk. Det var han som sa, «er du en junkie …»

Biden spurte Errol Barnett fra CBS News om han var en junkie etter at Barnett stilte ham et spørsmål han ikke likte.

Hanson:

Det var han som sa: «Du er ikke svart …»

Bidens svar til Charlemagne, som sa til ham at han burde komme tilbake til studioet i New York City for et nytt intervju, for han hadde flere spørsmål:

«Har du flere spørsmål?» svarte Biden. «Vel, jeg forteller deg at hvis du har et problem med å finne ut om du er for meg eller Trump, så er du ikke svart.»

Hanson:

Han er også en sexist og en seksuell overgriper. I tillegg til Tara Reades ganske grafiske beskrivelser, kan han ikke holde hendene sine unna unge jenter.

Husker dere videoen han måtte lage under 2020-kampanjen, etter at Elisabeth Warren og Kamala Harris sa at de trodde på Tara Reade? Han hadde et problem, og han måtte lage den lille videoen, og hans unnskyldning var at han er fra en annen generasjon.

Nei, det er du ikke. Du bare sniffer på håret til jenter. Du klemmer for hardt. Du kommer for nær – for det er dét du gjør – og du slipper unna med det fordi du er Joe Biden. Dette er fyren som svømte naken foran kvinnelige Secret Service-folk.

Han slipper unna med alt. Det kan være rasisme, sexisme eller å lyve om folk og ødelegge deres liv. Han slipper unna med alt.

Så kommer vi inn på korrupsjonen hans. Vi ser på husene hans, livsstilen hans, og den bitte lille perioden mellom hans avgang som visepresident og de fire årene før han ble president.

Det er ikke nok tid til å gjøre lovlig, ærlig arbeid for å rettferdiggjøre alle disse husene og denne livsstilen.

Så lyver han og sier at han aldri har møtt noen fra Hunters verden. Han vet ingenting, men har bilder av det …

Hanson sier at disse eksemplene var alle problemene med Bidens såkalte karakter, og forteller videre hva presidenten har gjort mot amerikanere – mot USA:

Han ødela grensen. Han ødela vår energiuavhengighet. Han ødela vår økonomiske politikk for lav inflasjon. Han forårsaket høye renter. Han ødela hele ideen om Afghanistan med kanskje en liten stabil amerikansk tilstedeværelse ved Bagram Air Base. Han ga 50 milliarder dollar til terrorister i form av våpnene som ble etterlatt.

Alt han tar i, ender opp som søppel. Han har The Un-Midas touch (Midas touch er evnen til å lykkes med alt man gjør). Ideen om at disse never-Trumpers tilber ham og sier at han er en flott fyr og at han kommer til å hindre at Trump blir valgt.

Han er en total fasade, en konstruksjon og artefakt for de venstreradikale jakobinerne som har tatt over dette landet og forlanger alt fra oppreisning til ødeleggelse av grensen vår, til Soros-finansierte distriktsadvokater.

Biden har tilsyn med alt dette. Jeg tror han kommer til å ha et møte med Nemesis, og forferdelige ting vil skje. De kommer til å tape i 2024. Han kommer ikke til å klare det.

Han er nødt til å komme med en veldig kreativ unnskyldning for hvorfor han er i kjelleren, fordi han ikke vil være i stand til å drive valgkamp. Han kan ikke si at det er covid denne gangen.

Denne gangen kan han heller ikke si at han er gode gamle Joe Biden fra Scranton, og at hvis vi bare gir ham en sjanse, kommer han til å forene det amerikanske folket – og gi oss god gammel Clinton-sentristpolitikk.

Nå har vi sett hva han gjør, så jeg tror at hvis han fortsetter og Republikanerne klarer å ta seg sammen … Med det mener jeg at hver enkelt person, Tim Scott, Donald Trump, Ron DeSantis, Nikki Haley må reise seg og si: Vi skal støtte den som blir nominert.

Ikke som i 2016, da de lovet å støtte kandidaten som ble nominert, men sa f*** you etter at Trump vant.

De er nødt til å gjøre det og slå seg sammen. De kan ta Huset med stor margin, og de kan ta Senatet og presidentskapet.

De kjenner venstresidens ansikt nå, og de kan virkelig gjøre noen endringer for å redde landet.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.