En analyse av Bidens tale forteller at han er en patologisk løgner, som lyver for egen vinning og bøyer sannheten om alt, stort og smått. I tillegg er han nedlatende mot velgere på landet – og hevder at syvåringer med «Fu** Joe Biden»-skilt stadig gir ham  finger’n.

Joe Biden løy så det rant av ham på et valgkampstevne i presidentens hjemby, Scranton, Pennsylvania, men dét er ikke noe nytt. Han har gjort det gjennom hele sitt offentlige liv.

Uten å være psykolog eller ekspert på løgnere kan det virke som om Biden er en blanding av en hvit løgner, en patologisk løgner og en tvangsløgner.

Patologiske løgnere kan være psykopater og anses vanligvis som manipulerende, egoistiske og utspekulerte. Å fjerndiagnostisere Biden som psykopat, er ikke greit, men det er ingen tvil om at han er manipulativ, egoistisk og utspekulert og lyver ofte for egen vinnings skyld.

Tvangsløgnere bøyer sannheten om alt, stort og smått. For en tvangsløgner er det svært ubehagelig å fortelle sannheten, mens det føles riktig å lyve. Det gjør Joe Biden og de fleste politikere.

I Bidens litt over fire minutter lange tale som Forbes har publisert, serverer han flere alvorlige løgner for egen vinnings skyld og bøyer sannheten om alt, stort og smått. I tillegg er han nedlatende mot velgere på landet – Midtvesten, og hevder at syvåringer med «Fu** Joe Biden»-skilt stadig gir ham finger’n.

Under er en oversettelse av Bidens tale, ord for ord, og en analyse av løgnene.

Et hån mot døde soldater og brannmenn

… forene oss. Jeg mener det virkelig. Så vi har mye å gjøre. Og så bestemte jeg meg … det ble slik at sønnen min, Beau, reiste frivillig til Irak. Han var justisminister i delstaten Delaware. Han kom tilbake. Jeg var – jeg tror 36–38 ganger i Irak og Afghanistan som senator og visepresident, og jeg kom tilbake.

Vognen hans, der han sov, var bare 400 yards fra en stor branngrop. Og en branngrop er omtrent på størrelse med en fotballbane, sannsynligvis 80 yards lang, 30–40 yards bred, og brenner alt fra menneskelig avfall og olje og resten …

Biden snakker ofte om sine favoritter, Pittsburgh Steelers og Philadelphia Eagles, men vet ikke hvor stor en fotballbane er:  120 yards lang og 53 yards bred. En yard = 0,9144 meter.

Beau Biden hadde heller ikke nesten 40 «deployments» eller «tours» med nasjonalgarden til Irak. Han hadde én – i 2009, som varte i ett år.

Dessuten har ingen amerikanske soldater blitt sendt ut i krig så mange ganger. Kristoffer Bryan Domeij, som ble drept av en veibombe i Kandahar i 2011, ble kjent for å ha flest deployeringer av dem som ble drept i kamp. I løpet av ti år hadde han tjenestegjort fire ganger i Irak og minst ni ganger i Afghanistan.

Akkurat som brannmennene fra 11. september, kom sønnen min tilbake etter et år med «stage 4 glioblastom». Og jeg mistet ham; det gjorde jeg. Jeg ville ikke stille [som president] igjen. Det ville jeg virkelig ikke. Jeg lovet at jeg ikke hadde tenkt å stille igjen.

Bidens påstand om at hans sønn døde ved å bo ved siden av en branngrop, er faktasjekket og funnet feilaktig. En rapport fra National Academy of Sciences fra 2011 om de langsiktige helseeffektene av eksponering for branngroper i Irak og Afghanistan konkluderte med at det det var utilstrekkelige bevis for at det hadde en sammenheng med kreft.

Glioblastom er en sjelden og svært aggressiv form for kreft. Om det var en sammenheng, ville ikke Beau Biden fått kreft etter ni måneder. Det er en hån mot soldater som har blitt drept i kamp eller brannmennene som mistet 343 av sine kolleger i terrorangrepet 9/11.

Veldig fine mennesker på begge sider

Og så skjedde det som skjedde i Charlottesville. Og jeg snakket med moren som mistet datteren sin, som ble drept av dem som kom ut fra et jorde i De forente stater. I år 2000 … og jeg tror det var cirka i 16-, 17-, 18-tiden, men litt senere. Med fakler, klanens nazibannere. Jeg mener bokstavelig talt nazistiske hakekors og marsjerer gjennom gatene.

Og min fremtidige motstander, min nåværende motstander, ble spurt hva han syntes om det. Han sa at det var fine mennesker på begge sider.

Forvrengningen av Trumps kommentar fra Charlottesville er nok en løgn fra Biden og mainstream media som ble til sannhet. Document har skrevet om dette ved flere anledninger.

Det er også lite troverdig at Biden var motivert til å stille som president på grunn av rasistisk vold i Virginia. Like troverdig som når han ved flere anledninger påstår at han var involvert i de svartes borgerrettigheter og var med i «Bloody Sunday»-marsjen i Selma, Alabama, den 7. mars 1960.

Biden er heller ingen forkjemper for de svartes rettigheter. Han har venner i all the wrong places, som tidligere KKK-klansmann senator Robert C. Byrd. Biden kalte Byrd en god venn og sa i sine minneord i klansmannens begravelse at han var en mentor og en venn som løftet Senatet.

Byrd grunnla en stor avdeling av klanen og sto senere i 14 timer i Senatet for å argumentere (filibuster) mot borgerrettighetsloven. Alt dette kan vi lese om i en leder i Denver Gazette i 2021 med tittelen «We must never forget Biden’s past» («Vi må aldri glemme president Bidens fortid»).

To ganger stilte den middelmådige og maktsyke senatoren som presidentkandidat – i 1988 og i 2008.

I 1988 måtte han trekke seg på grunn av plagiering og løgner om sin jussutdanning, og i 2008 droppet han ut av kampanjen etter å ha kommet på femteplass i Iowa-valgkampen. Han fikk litt under én prosent av delstatens delegater.

Vårt demokrati står på spill, folkens

Jeg skal si noe som kanskje høres skandaløst ut, men jeg tenkte … jeg tenkte at han er motsatsen til alt jeg tror på, og at jeg kunne slå ham. Det var derfor jeg stilte. Det som står på spill nå, folkens, er demokratiet vårt.

Den største løgnen. Det er nettopp på grunn av ham og Demokratene demokratiet står på spill.

Det er ingen overdrivelse. Dere husker kanskje at det første jeg gjorde da jeg ble nominert, var å holde en tale i kongresshallen. Unnskyld meg … i Philadelphia. Og jeg holdt en tale om demokrati. Og mange spør hvorfor han gjorde det. Fordi det står på spill. Vi har aldri hatt en slik valgkamp før.

Så for meg handler det ikke om hvorvidt dere er venstre-, høyre- eller sentrumsorienterte, selv om det er viktig for min regjerings-filosofi, men det handler om hvorvidt dere kommer til å følge de grunnleggende reglene og ha en følelse av anstendighet.

Joe Biden og Demokratene følger hverken de grunnleggende reglene eller regler for anstendighet. Partiets grunnlovsstridige endringer av lover og regler og forfølgelsen av Trump og hans støttespillere er bare noen av bevisene på det.

En virkelig freaking skam for Amerika

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle oppleve å reise gjennom et nabolag eller en by på landet i Vesten eller noe sånt, og se store Trump-skilt, hvor det står «F (fu*k) Biden». Og en liten gutt som står der med langfingeren. Syv år gammel. Åtte år gammel. Jeg forsikrer at det skjer hele tiden. Det er ikke sånn vi er.

Det er også lite troverdig at syv år gamle gutter gir Joe Biden fingeren hele tiden. Kommentaren er en forkledning av Hillarys deplorables, da han spesifikt nevner rural Amerika – på landet i USAs Midtvesten.

Bidens kommentar er i tillegg svært upassende, da gutten i bakgrunnen ser ut til å være syv–åtte år gammel. Han ser livredd ut, og en politisk kommentator sa i går at det ser ut som om han blir holdt som gissel.

Poenget mitt er dette. Vi er … tenk på det på denne måten: Hvis USA ikke var verdensledende, hvem kunne ta da over? Nei, det er ikke en spøk. Hvilket annet land? Hvilket annet land?

Jeg har kjent alle verdens ledere de siste 35 årene. Jeg kjenner dem alle ved fornavn. Det er ingen spøk. Ikke fordi jeg er viktig, men fordi det er en del av jobben min. Da jeg satt i utenrikskomiteen, var jeg senior-senator. Og resten av verden ser til oss.

Når jeg går inn i et rom, uansett hvilket G7- eller G20-møte det er, ser alle på meg. Ikke meg, Joe Biden, men Amerika. Fordi vi er den avgjørende nasjonen.

Beklager, Joe Biden, men verden ser på deg fordi de lurer på om du vil komme med en usammenhengende tale fylt med utallige løgner, eller om du – som alle de andre gangene – ikke finner veien ned fra scenen.

Som Myers skriver i kommentarfeltet:

Brandon er en virkelig freaking skam for Amerika.

Brandon is a real freaking embarrassment to America.

Biden sier til slutt:

Og dere vet, Madeleine Albright skrev om oss. Hun hadde helt, helt rett. Helt rett. Vi har en sjanse. Vi har en utrolig sjanse til å endre verdens retning uten å bruke amerikanske styrker. Vi har en enorm sjanse.

Før jeg stilte til valg, sa jeg at jeg skulle skrive en bok om vendepunkter i amerikansk historie, der det som skjedde i løpet av en svært kort periode, kan avgjøre hvordan de neste fire, fem, seks tiårene vil se ut.

Bidens bok burde vært skrevet i 2019. Da hadde kanskje han og Demokratene forstått at denne patologiske løgneren ikke egner seg som president i det som en gang var verdens mektigste land.

Ved nærmere ettertanke: For Demokratene er makt viktigere enn landets velferd, så det har ikke noe å si hvilken Demokrat som har tilhold i Det hvite hus.

Victor Davis Hanson: Biden er den verste presidenten på 100 år

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.