Martin Luther King Day – I have a dream. Photo: Shutterstock, Lana Veshta, Russia.

MLK was a great American, and it is with pride and great honor that we celebrate his legacy and continue to march along this journey to the mountaintop. I urge every American to reflect on his accomplishments and pass his legacy on to others.

Emery McClendon

Tredje mandag i januar feirer USA Martin Luther King Jr.s dag, en offentlig fridag, som markerer borgerrettsforkjemperens fødselsdag den 15. januar.

I de fleste medier vil vi lese at Martin Luther Kings drøm ikke er oppfylt, og Norges hovedstrømsmedier, som TV 2, har allerede sitert Joe – you ain’t black – Bidens tale i Ebenezer Baptist Church i Atlanta i delstaten Georgia. Overskriften er som bestilt, selv om det handler om en president med et ettermæle som etter alt å dømme kan tolkes som rasistisk.

Biden: Martin Luther Kings drøm er ikke oppfylt, skriver TV 2:

Biden refererte til den berømte talen og sitatet «Jeg har en drøm».

– Det er en drøm der vi alle fortjener frihet og rettferdighet, og det er ennå vår tids oppgave å gjøre den drømmen virkelig – fordi den ikke er det ennå, sa Biden.

Hadde lyin’ Biden sagt at han marsjerte sammen med MLK over broen i Selma Alabama i 1965, hadde pressen latt som om det var en sannhet. Eller ledd det bort med «det er bare jordnære og ydmyke Joe med nok en fadese».

Det var den gangen da mer enn 2000 fredelige demonstranter, både svarte og hvite, marsjerte over Edmund Pettus-broen til hovedstaden i Montgomery. De marsjerte for å sikre at afroamerikanere kunne utøve sin konstitusjonelle rett til å stemme – selv i møte med et segregert system som ønsket å gjøre det umulig. Et system som Joe Biden en gang støttet.

Martin Luther King og demonstrantene opplevde at de ble blokkert av delstatspolitiet på Highway 80. King stoppet dem og ledet dem i bønn, hvorpå politet, state troopers, gikk til side.

Martin Luther King Jr. and his civil rights marchers cross the Edmund Pettus Bridge in Selma, Ala., March 21, 1965, heading for capitol, Montgomery, during a five day, 50 mile walk to protest voting laws. AP Photo via NTB.

Joe Biden var ikke der. Vi kan spekulere i om han var for opptatt fordi han hadde bedre ting å gjøre. Som å fostre sitt vennskap med senator Robert Byrd, en tidligere Ku Klux Klan-leder, eller kanskje han tenkte på de fremtidige kriminalitetslovene han fremmet i Kongressen sammen med likesinnede senatorer som støttet segregasjon på 1980- og 90-tallet.

Han ønsket ikke at barna hans skulle vokse opp i en jungel, sa han den gangen. A racial jungle var de oppsiktsvekkende ordene han brukte. Lovene bidro til å legge grunnlaget for massefengslingen som har ødelagt USAs svarte samfunn. Via The New York Times skulle noen i norske medier lese dette.

Mens dette skrives, er det fortsatt søndag i USA. Vent til i morgen, på selve dagen, og vi vil se utdypende artikler fra resten av media i Norge om drømmen som falt i grus. Because lyin’ Biden said so.

Konservative svarte er forkastet av de liberale

Det vi ikke vil finne i de fleste mainstream-medier, er uttalelser fra svarte amerikanere som tenker annerledes. Som Horace Cooper, formann i Prosjekt 21 Black Leadership Network, et nasjonalt ledernettverk av svarte konservative som gransker og kommenterer offentlige politiske spørsmål fra et konservativt svart perspektiv. De er forkastet av liberale.

Cooper reflekterte over arven etter dr. Martin Luther King Jr. og dobbeltmoralen i dagens USA på Fox News Sunday. Ikke overraskende har Cooper blitt stemplet som en Uncle Tom av venstresiden, for de kan ikke fordra minoriteter som er konservative. Kallenavn som Oreo og House Negro er også brukt av rasistene. For den tanken er rasistisk. Er det noe rart vi blir rasende når de kaller oss rasister?

Dobbeltmoralen Cooper snakker om, handler om måten president Biden blir behandlet på, grunnet oppdagelsen av klassifiserte dokumenter hjemme hos ham. Han mener at det én lov for oss sivile og en annen for eliten. Som i Norge: én lov for Loke og en annen for Tor. Vi hadde ikke hatt en sjanse hvis loven var etter oss.

Det handler ikke om forskjellen mellom presidenten og den tidligere presidenten, sier Cooper. Det er forskjellen mellom dem som er eliter og dem som ikke er det. Hvorfor har vi lover hvis vi ikke skal holde folk ansvarlig for brudd på dem?

Han reflekterte også over arven etter dr. Martin Luther King Jr.:

– Jeg tror Martin Luther King ville vært ekstremt begeistret for hva Amerika har oppnådd i navnet til visjonen om likestilling for amerikanere. Men jeg tror han også ville blitt veldig skuffet. En ny rasisme utvikler seg i Amerika som må stoppes. Hvite mennesker, menn osv. fortjener like mye velkomst i det amerikanske samfunnet som Rosa Parks.

– I think Martin Luther King would be extremely excited about what America has accomplished in the name of the vision of equality of Americans. But I think he would also be very disappointed…. A new racism is developing in America that needs to be stopped. White people, males, etc. deserve just as much welcoming in American society as Rosa Parks.

Martin Luther Kings drøm har blitt et mareritt

Cooper er ikke den eneste fra Project 21 Black Leadership Network som har uttalt seg om morgendagens minnedag for MLK og raserelasjoner i dagens Amerika. I en pressemelding minner fremtredende svarte og konservative ledere oss om at årets minnedag vil bli markert av en nasjon som er splittet på måter som dr. King drømte om å overvinne. Mye av denne splittelsen ligger i politikk fremmet av nåtidens regjeringer som er ment å hjelpe de menneskene de skader.

Project 21-medlem Auriol Sonia Morris tror King ville blitt forferdet over «omvendt» rasisme:

– Når jeg tenker på dr. King og arven hans, kan jeg ikke la være å tenke på hvordan vi – som ett folk … har kommet så langt, men likevel har gått tilbake til rasisme. Bare at nå har rasismen snudd. Det fortoner seg uvirkelig, men strategien er like gammel som verden fordi målet er å splitte og herske. Nå skal vi tro at det er et fremskritt å fordømme én gruppe til fordel for en annen. De aktuelle eksemplene er for mange til å nevnes. Det er nok å si at dr. King ville blitt forferdet over at svarte er forkjempere for Critical Race Theory og 1619 Project – som er åpenbart rasistiske.

Michael Austin føler at Kings drøm har blitt et mareritt:

– Dr. Kings drøm om et fargeblindt samfunn der folk blir dømt på bakgrunn av sin karakter, har blitt til et mareritt der ytterste venstre har plassert hudfarge og andre overfladiske trekk på en pidestall. For virkelig å hedre dr. Kings visjon, må svarte avvise identitetspolitikk og omfavne individuell frihet og karakter.

DawnMarie Boursiquot ser et dypt splittet land fylt med hat:

– Mer enn 50 år etter at borgerrettighetsbevegelsen nådde sitt høydepunkt, er det vanskelig å tro at vi som nasjon og samfunn har tatt skritt bakover for å bli et dypt splittet land fylt med hat. Dr. Kings ‘I Have a Dream’-tale ble berømt fordi den tok fokuset fra det ytre utseendet og fokuserte på substans, karakter og talenter – og ble en kultur som feirer forskjeller. Nå kaller vi det kulturell appropriasjon.

Til slutt sier Emery McClendon at nok en gang har Amerika en mulighet til å reflektere over bidragene til dr. Martin Luther King Jr. Amerikanere, og spesielt svarte amerikanere, har dratt nytte av rollen han spilte for å sikre likestilling for alle amerikanere.

Det er imidlertid uheldig at noen har angrepet drømmen hans, mener McClendon:

– Ved å stemple landet vårt som systemisk rasistisk, reduserer de fremgangen som Amerika har gjort på området for borgerrettigheter. Hver eneste amerikansk statsborger bør være stolt av muligheten vi har til å fortsette å bevege oss fremover som en forent nasjon, og forsøke å bryte ned barrierene for splittelse som belaster våre forhold til hverandre.

Joe Biden kunne sagt det samme hvis han hadde et snev av integritet. Men det har ikke mannen som ble hyllet som presidenten som ville forene nasjonen.

Det er mange løgner i Amerika. Den største løgneren er Joe Biden og medier som holder bedraget gående.

 

Kjøp billetter til møtet her.

 

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.