Journalistene i norske medier har kjempet en heroisk kamp for å fremstille Raphael Warnock som en slags reinkarnasjon av Martin Luther King Jr. Dr. King var minister ved Ebenezer Baptist Church på 40-tallet – baptistkirken i Atlanta, Georgia – hvor Warnock er pastor og administrerende direktør. Selv om han er senator i Kongressen beholder han fortsatt stillingen.   

I artikkelen Duket for viktig oppgjør i TV2 sier USA-ekspert Eirik Bergesen  at det kunne ikke vært et tydeligere skille mellom de to kandidatene:

– Som prest i Martin Luther Kings gamle kirke er Warnock et symbol på den svarte borgerrettsbevegelsen. Mens Walker på sin side representerer Trump-perioden, som en celebritet uten politisk erfaring, som lover å snu det politiske systemet på hodet.

Med de ordene har Eriksen oppsummert hovedstrømsmediers dekning av de to kandidatene. Etter at Warnock vant konkluderer de samme medier at det var nok et tap for Donald Trump – og NRKs USA-korrespondent Tove Bjørgaas er intet unntak. Hadde Trump kurert kreft ville Bjørgaas og hennes likesinnede bebreidet ham for at legene og Big Pharma taper penger. 

Virkeligheten er nok at hadde Martin Luther King Jr. vært i live i dag hadde han opplevd at hans drøm var knust. Han hadde sannsynligvis også vært forferdet over at kirken – hvor han en gang preket for lenge siden – kaster ut hjemløse på gatene og inviterer kontroversielle predikanter som anti-LHBT Rick Warren.

Dr. King hadde nok sikkert også hatt et problem med Warnocks fortid, spesielt den gangen han jobbet for en sommerleir som mishandlet barn.  

Ebenezer Baptist Church kaster ut hjemløse Vietnam-veteraner

En slumlord er den grådige utleieren vi ser i amerikanske filmer med skjeggstubber og hullete undertrøye med sigaren hengende i munnen. Ebenezer Baptist Church er beskyldt for å være slumlords da de kaster ut fattige leietakere som skylder så lite som 300 kroner i husleie. 

Kirken eier 99% av Columbia Tower ved MLK Village, og er et sted for «kronisk hjemløse» og de som prøver å takle psykiske funksjonshemninger. Raphael Warnock mottar nesten 7500 dollar i måneden i bostøtte for å være seniorpastor der.

Etter en rapport i  Washington Free Beacon om Ebenezers behandling av hjemløse droppet kirken sitt utkastelsessøksmål mot Phillip White, en veteran fra Vietnamkrigen. Avisen hadde tidligere rapportert at White skulle kastes ut selv da han betalte det han skyldte. They treat me like a piece of shit. They’re not compassionate at all, har han sagt:

White fortalte Free Beacon at han fryktet trusselen om å bli kastet ut på gatene i Atlanta midt på vinteren. Seks andre innbyggere i kirkens leilighetsbygg står fremdeles overfor trusselen om utkastelse, ifølge Fulton County Magistrate Court Records.

Tower Columbia i MLK Village har i tillegg fått bøter av City of Atlanta for flere brudd på boligreglene; inkludert angrep av skadedyr, søppel som hoper seg opp, og helsefarlig muggvekst.

Men ikke nok med det. Styreleder for kirken, Renée Glover, er også direktør ved et av de største bedriftsutleierfirmaene i USA. Et selskap som demokratene har beskyldt for å skamløst ha gjort seg rike på boligkrisen.

Anti-LHBT pastor talte ved Ebenezer og Obamas innsettelse

I desember 2008  sendte Atlanta Black LGBT Coalition, en koalisjon av svarte homofile og lesbiske aktivister, en pressemeldign til  Ebenezer Baptist Church. De ba spesifikt Raphael Warnock om å tilbakekalle en invitasjon til Rick Warren, California-pastoren som var involvert i kontroverser over sine anti-LHBT synspunkter. Han skulle lede den årlige MLK  minnegudstjenesten, samt tale ved innsettelsen av Barack Obamas neste dag.  Noen av punktene i pressemeldingen til LHBT-gruppen:

– Rev. Warrens hatefulle motstand mot sivile rettigheter for LHBT-personer og reproduktive rettigheter for kvinner – og hans intoleranse for mangfold, strider mot verdiene om frihet og likhet som denne dagen representerer. 

– Mandag 19. januar vil verdens øyne være rettet mot fødestedet til en som utfordret oss til å elske noen som var annerledes. På tampen av en historisk innvielse har vi muligheten til å oppnå enestående progressiv endring i denne nasjonen, for fullt ut å realisere det elskede fellesskapet som Dr. Martin Luther King forfektet.

Bønnen til de svarte LHBT-personene hjalp ikke. Pastor Rick Warren talte ved Obamas innsettelse og her er hans svar hvorfor han trodde det var en god ide.




Warnock prøvde å hindre etterforskning av barnemishandling

Før Warnock jobbet for Ebenezer Baptist Church, var han ansatt i fem år som pastor i Baltimore’s Douglas Memorial Community Church  som eide Camp Farthest Out, en sommerleir for barn  på landsbygda i Carroll County, Georgia.

I 2003 ble sommerleiren stengt ned av Maryland Department of Health, som fant 11 brudd på helseregelverket og det faktum at leiren ikke rapporterte fem tilfeller av barnemishandling og omsorgssvikt etter en undersøkelse fra Department of Social Services.

Året før ble Warnock og en kollega arrestert for å ha forstyrret politiets etterforskning av overgrep. Warnock, som da var 33, ble ført bort i håndjern etter at han avbrøt et politiavhør med en leirrådgiver om mulig overgrep og blokkerte en ansatt fra å henvise offiserer til andre vitner, ifølge en reaktivert Baltimore Sun-artikkel.

He ain’t no Martin Luther King Jr. 

-– Jeg har en drøm om at mine fire små barn en dag vil bo i en nasjon hvor de ikke vil bli dømt av hudens farge, men av innholdet i deres karakter.

De berømte ordene til borgerettighetsforkjemperen ser ikke ut til å ha vakt gjenklang hos pastor Raphael Warnock da han i en preken fra 2016  oppfordret USA til å repent for its worship of whiteness – USA må gjøre bot for sin tilbedelse av hvithet. Bermerkningen var rettet mot Donald Trumps kandidatur og en tredjedel av Amerikas befolkning:

– Hvis det er sant at en mann som har dominert nyhetene og forgiftet diskusjonen i flere måneder trenger å gjøre bot, så er det dobbelt så sant at en nasjon som kan produsere en slik mann og få hans giftighet til å gå viralt må gå i seg selv.

– Uansett hva som skjer neste måned, vil mer enn en tredjedel av nasjonen gå med på dette. Det er grunn til å være redd. Amerika må gjøre bot  for sin tilbedelse av hvithet, som skjer for åpen scene .

Warnock har også uttalt at abort er i samsvar med kristendommen og han vil kjempe for å holde det lovlig. I følge Dr. Alveda C. King, niesen til MLK Jr. var hennes onkel pro-life, pro-abstinens før ekteskapet, og baserte sine synspunkter på Guds uforanderlige Ord. Dr. King ble myrdet fem år før Høyesterett legaliserte abort.

Så mangen skandaler, så liten tid

Det er så mange skandaler som involverer Warnock at tiden og plassen ikke strekker til. Politico konkluderer at et søksmål bygger på grunnløse påstander som går tilbake til 2005 da han var pastor. Warnock har angivelig brukt kampanjemidler for å bekjempe kravet. Beskyldninger fra ekskonen om å ha kjørt over foten hennes, brudd på skilsmisseavtale, og ubetalte barnebidrag er også grunnløse påstander ifølge liberale.

Det er også flere andre kontroverser, og selv om de er sanne, hadde ikke aktivistene i mediene brydd seg likevel. Warnock kunne bokstavelig talt hatt lik av barn i kjelleren – som Sam Harris sa om Hunter Biden –og enda ville de fremstilt ham som en Martin Luther King Jr. klone.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.