President Bidens State of the Union-tale var full av løgner og desinformasjon, skriver Alfredo Ortiz i The Hill. Han løy om alt fra nettolønn, rekordhøy jobbvekst, reduksjon i budsjettunderskudd, økonomien, amerikansk eksport, bensinpriser, og de rikes inntektsskatt. Ikke forvent at «mainstream media» skal avdekke Bidens løgner, skriver han; for jobben til venstreorientert meningsjournalistikk er å bidra til å fremme demokratenes agenda.

Ortiz har tatt for seg de syv største løgnene fra det han kaller en desperat president som sliter både i jobben og på meningsmålingene.

Document skrev mandag om seks usannheter Biden ville fortelle nasjonen i tirsdagens tale, ifølge Stephen Moore i New York Post. Det viser seg at Moore hadde rett på alle punkter, og i talen tirsdag lurte nok de fleste amerikanere hvilket land han snakket om.

Seks løgner Biden vil fortelle i sin tale til nasjonen tirsdag

1) – Take-home pay (nettolønn) har gått opp

Ortiz skriver at han spådde forrige uke at Biden ville ytre denne løgnen. Realinntekten har falt hver måned i nesten to år på rad under hans administrasjon, ettersom historisk inflasjon kveler bruttolønner og ødelegger levestandarden. Ifølge de siste dataene stiger den årlige inflasjonen 50 prosent raskere enn gjennomsnittlig lønn. Sannheten er at amerikanerne blir fattigere, noe vi blir minnet på hver gang vi besøker dagligvarebutikken, hvor prisene har økt med 20 prosent siden Biden tiltrådte.

Personlig erfaring er at mange av dagligvarene har steget med mer enn 20 prosent. Det ser nesten ut til at flere forhandlere – ikke bare matvarebutikker – bruker inflasjonen som unnskyldning for en prisøkning som ofte er mye større enn 20 prosent.

2) – Vi har skapt rekordhøye 12 millioner nye jobber

Biden prøver å regne stillinger som var allerede opprettet, men ble nedbemannet under pandemien, som «nye» jobber. I virkeligheten har Biden skapt 2,7 millioner netto nye arbeidsplasser over hva Donald Trump skapte. Denne jobbskapingen utgjør bare 60 prosent av de 4,5 millioner netto nye jobbene som Trump skapte de to første årene i embetet.

For orden skyld tar vi med Washington Posts graf som viser jobbveksten for begge presidentene. John Kessler som er faktasjekker for WP, skriver at etter at Trump hadde skrytt av jobbene hans administrasjon hadde skapt i sin State of the Union-tale i 2020, ble Amerika stengt ned og millioner av mennesker var uten jobb. Trumps rekord gikk fra «fantastisk til forferdelig».

Kilde: Washington Post

3: – Jeg har ledet den største reduksjonen av budsjettunderskudd i amerikansk historie

Dette var en av løgnene Stephen Moore spådde han ville si, og la til at ingen president i moderne tid har vært i nærheten av Biden når det gjelder «finansiell hensynsløshet». I de to første årene hans har statsgjelden økt med mer enn 4,2 billioner dollar. Det er mer enn i noen annen toårsperiode i amerikansk historie. Biden er som en skoleelev som feirer en forbedret karakter fordi han fikk en F i det første semesteret, mens han fikk en D minus i det andre.

4) – For to år siden var økonomien på vaklende grunn

President Trump ledet den raskeste økonomiske oppgangen i amerikansk historie, skriver Ortiz, en vekst på 11 prosent i løpet av hans siste seks måneder i embetet. Dessverre, i stedet for å fortsette Trumps politikk mot en rask gjenoppblomstring, grep Biden muligheten til å sløse med flere billioner dollar i unødvendige utgifter som førte til historisk inflasjon. Hans politikk la en enorm byrde på småbedriftseiere og vanlige amerikanere.

5) – Oljeselskaper har investert for lite av overskuddet til å øke innenlandsk produksjon og holde bensinprisene nede

Oljeselskaper vil gjerne utvide produksjonen for å dra nytte av høye oljepriser, men Biden-administrasjonens grønne energipolitikk gjør dette svært vanskelig, skriver Ortiz. Ifølge Heritage Foundations energianalytiker Katie Tubb har administrasjonen foreslått eller ferdigstilt forskrifter som begrenser nesten alle aspekter av oljeindustrien: finansiering og privat sektorinvesteringer, leting og produksjon, rørledningsbygging/drift og befolkningens forbruk. Biden har utstedt færrest boretillatelser siden slutten av andre verdenskrig. Som et resultat er oljeproduksjonen fortsatt lavere enn før pandemien, og bensinprisene er langt høyere.

6) – Nå, takket være alt vi har gjort, eksporterer vi amerikanske produkter

Samme dag som State of the Union-talen, offentliggjorde regjeringen handelstall for 2022 som viser at landet hadde et rekordstort handelsunderskudd på nesten 1 billion dollar i fjor. Det er opp 12,2 prosent sammenlignet med 2021, skriver Ortiz, og i motsatt retning av Bidens påstand. Dette enestående handelsunderskuddet er en direkte konsekvens av Bidens dårlige politikk, inkludert overregulering av klimaforskrifter og arbeidskraft, som gjør det dyrt å produsere varer i Amerika.

7) – De velstående betaler ikke sin rettferdige del

Dette er et foreldet diskusjonstema som Demokratene tar opp i nesten enhver tale, skriver Ortiz. Men det kunne ikke være lenger fra sannheten. Den øverste 1 prosenten av amerikanere med høyest inntekt betaler nesten 50 prosent av nasjonens inntektsskatt – omtrent det dobbelte av deres «andel» av nasjonalinntekten.

I følge en WalletHub-analyse betaler de 100 beste amerikanske selskapene en effektiv skattesats på nesten 20 prosent. (Mindre bedrifter betaler enda mer.) Det inkluderer ikke de høye skatteregningene som betales av selskapers aksjonærer og ledere. Det amerikanske skattesystemet er et av de mest progressive i den utviklede verden, med jobbskapere som betaler langt mer enn sin rettferdige andel, til tross for demokratenes ustanselige påstander om det motsatte.

Grafen fra IRS bekrefter dette.

Kilde: Tax Foundation

Ikke forvent at «faktasjekkere» i mainstream media skal avdekke Bidens løgner, avslutter Ortiz. Dette er venstreorientert meningsjournalistikk som utgir seg for å være uavhengige truth arbiters – sannhetsdommere – for å bidra til å fremme demokratenes agenda. For eksempel hevdet det Demokratiske partiets tabloid, kjent som New York Times: «Mr. Bidens tale inneholdt ingen direkte usannheter».

Likevel, å dømme etter Bidens lave godkjenningstall, kan publikum se gjennom løgnene hans. Hans State of the Union-tale er intet unntak:

Don’t expect the mainstream media “fact-checkers” to call Biden out on these lies. These are left-wing opinion journalists masquerading as independent truth arbiters to help advance the Democrats’ agenda. For example, the Democratic Party broadsheet known as the New York Times claimed, “Mr. Biden’s speech contained no outright falsehoods.”

Yet, judging by Biden’s low approval numbers, the public can see through his lies just fine. His State of the Union address is no exception.

Alfredo Ortiz er president og administrerende direktør for Job Creators Network og forfatter av The Real Race Revolutionaries: How Minority Entrepreneurship Can Overcome America’s Racial and Economic Divides.

Senator Ted Cruz var heller ikke fornøyd med talen som han kaller; splittende, sint, i utakt, og uærlig.

Kjøp bøker fra Document Forlag!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.