Steve Forbes, som er tidligere politiker og sjefredaktør for Forbes Magazine, har snakket med Fox News om Joe Bidens økonomiske politikk, som kalles «Bidenomics». Han sier at presidenten villeder amerikanere når han skryter av planen, og lurer på hva slags verden han tror han lever i.

Vi stiller det samme spørsmålet til norske medier som villeder sine lesere om Bidens økonomiske politikk: Hva slags verden er det de lever i?

Elizabeth Heckman skriver om saken i Fox News.

I en tale ved Philly Shipyard i Philadelphia torsdag sa presidenten til folkemengden at«Bidenomics» bare er en annen måte å si «gjenopprett den amerikanske drømmen».

Biden har gjentatte ganger sagt at hans økonomiske politikk vil puste liv i den amerikanske drømmen, noe vår egen statskanal noterte i juni etter hans tale i Chicago. Presidenten hevder at «Bidenomics» vil redde den amerikanske drømmen, skriver NRK.

Hvis Biden blir gjenvalgt, har Amerika et problem

Vi kan jo spørre hva slags verden norske medier lever i, som gjentar Bidens misvisende taler om et Amerika vi ikke kjenner oss igjen i, uten noen form for analyse eller kritikk. VGs Per Olav Ødegård skriver etter presidentens turné i Europa skriver eksempelvis: Taper Biden, har Europa et problem.

Det har vært en god uke for den amerikanske presidenten, påstår Ødegård:

– Men Joe Bidens problem er at amerikanerne ikke er imponert.

Ødegårds kommentar handler for det meste om at det vil bli et problem for Europa, NATO og Ukraina hvis Biden taper det kommende presidentvalget, fordi ingen vet hvilken utenrikspolitikk den neste presidenten vil føre.

Med den neste presidenten mener han norske mediers fiende nr. 1, Donald Trump.

Som alle andre journalister bryr han seg ikke om amerikanere som opplever landet sitt gå dit sola ikke skinner.

– USA-president Joe Biden mottar blandet respons, på tross av positive økonomiske nyheter fra USA, skriver Ødegård, og gjentar samme løgn som presidenten.

– What kind of world does he think he’s living in?

Steve Forbes sa fredag at han var overrasket over administrasjonens retorikk om økonomien. For ett år siden skrøt Biden av at han skulle kutte USAs budsjettunderskudd, men nå er underskuddet to og en halv gang større enn det var for et år siden. Han sier at han vil få ned inflasjonen, men den er fortsatt dobbelt så høy som da han tiltrådte som president, sier Forbes videre:

– Prisene vil ikke gå ned, folks kredittkortgjeld er rekordhøy. Bedriftsinvesteringer er ikke hva de burde være … Hva slags verden tror Biden han lever i?

– A year ago, Joe Biden was calling himself the deficit cutter, the deficit slasher. This year, two and a half times the deficit is what it was a year ago. He says he’s bringing down inflation, still twice what it was when he came into office and those prices are not coming down, just the rate of increase is coming down. People’s credit card debt, where is that? Record high. Business investment is not what it should be, headwinds overseas.

– What kind of world does he think he’s living in?

Presidenten forsvarer «Bidenomics», skriver Heckman, og han tar æren for å få ned inflasjonen, kutt i det føderale budsjettet med 1,7 milliarder dollar og 13 millioner nye arbeidsplasser.

Hun skriver at Biden kom med den samme påstanden om å kutte underskuddet med 1,7 trillioner dollar, som The Washington Post vurderte som svært misvisende.

Som vi vet, er Washington Post liberal og en favorittkilde for norske medier, men bare når de skriver positivt om Biden og negativt om Trump. Det kan ikke gjentas for ofte, men sett fra USA er norske medier et hakk verre enn venstrevridde medier i USA, da de ytterst sjelden publiserer negative artikler om den nåværende presidenten.

Biden drømmer om at «Bidenomics» vil redde USAs økonomi

Vi ville aldri se NRK analysere Bidens løgner som da Washington Posts ga ham bunnløs Pinocchios for sin misvisende påstand om økonomien.

Forbes sier videre at det er middelklassen i Amerika som er ofrene for Bidens politikk, og han tror ikke at Biden vil være den demokratiske nominerte i 2024. Han hevder presidentens økonomiske politikk er en av hovedårsakene:

– Folk føler at de ikke kan stole på institusjoner i dette landet lenger. Du ser følelsen fra begge sider, og det er grunnen til at Robert F. Kennedy jr. får skikkelig drahjelp. Hvem ville ha tenkt på dét for et år siden?

– People feel the institution in this country [they] can’t trust anymore. And both sides, you see that feeling, which is why Robert F. Kennedy Jr. is getting real traction. Who would have thought of that a year ago?

Take him off the stage and put him in the basement

Elizabeth Heckman skriver også om tidligere økonomisk rådgiver for president Trump, Steve Moore, som fredag fortalte The Faulkner Focus at Bidenomics ikke fungerer for mange amerikanere. Det er gode nyheter at inflasjonen går ned til litt over 3 prosent, mens den var 9 prosent i fjor sommer, og den enorme inflasjonen som vi så i de første to og et halvt årene av Bidens presidentperiode, er allerede medregnet i tallene:

– Inflation is coming down, no question about it. It was 9% this time last summer. It’s down to a little over 3% now, which is good news. But guess what? That huge inflation that we saw in the first two and a half years of Biden’s presidency is now baked in the cake. In other words, if you go to the grocery store, or you go to get your gas fill up, or you buy an airline ticket or buy meat, all of those things on average are up 15 and a half percent. And that’s going to continue as we continue to have this inflation.

Alt vi kjøper har blitt mye dyrere, og det kommer til å fortsette, siden vi fortsatt har inflasjon. Det merker vi personlig når vi handler mat og husholdningsartikler eller bruker penger på underholdning og feriereiser. Mens vi hører tall om at prisene har gått opp 10–15 prosent, ser vi en helt annen prisstigning i butikkene. Vi mistenker at dagligvareforretninger utnytter situasjonen, da mange varer er dobbelt så dyre enn de var for et par år siden. Vi tror også at det skal mye til for at prisene settes ned, selv om det ble bedre tider.

Moore sa også at inflasjonen påvirker dem som nærmer seg pensjonsalder, de som har brukt hele livet på å bygge opp sparepengene sine. Han anslår at den gjennomsnittlige pensjonspareplan har tapt rundt 40.000–50.000 dollar i kjøpekraft på grunn av den høye inflasjonen og det faktum at markedet ikke har gjort det så bra.

– Take him off the stage and put him in the basement, sier Forbes.
– Få ham vekk fra scenen, og plasser ham tilbake i kjelleren.

Vi kunne ikke være mer enige, for hvis Biden blir gjenvalgt, har Amerika et problem, samme hva journalister prøver å fortelle intetanende nordmenn som fortsatt stoler på norske medier.

What kind of world does Biden think he’s living in?: Forbes.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.