Bidens presidentkampanje mot valget 2024 er såvidt i gang, med en merkelig reklamefilm med tittelen «Go to Work». Men dette strider jo mot «Bidenomics».

Reklamen retter seg mot viktige stater som Michigan og andre stater som kan gå begge veier i det kommende presidentvalget. Her skryter Biden av at han har «fikset leveransekjedene» og gjort USA «mer energiuavhengige».

Alt takket være det Biden kaller «Bidenomics», som i praksis betyr åpne grenser, massiv pengetrykking og ekstreme subsidier til den grønne utopien, med enorme beløp til Inflation Reduction Act, som har et navn Orwell ville vært stolt av å finne på.

Hvem kan redde Europas økonomi denne gangen?

Josh Hammer er ikke imponert, og skriver i American Greatness:

The president and his team intend to make so-called Bidenomics the focal point of their reelection campaign messaging.

Problemet er bare det at Biden kommer med helt åpenbare løgner, mener Hammer. Denne formen for gaslightning vil ikke fungere, Biden kan ikke revidere virkeligheten, bevisene er rett og slett for overveldende, og bløffen vil ikke virke.

There is just one glaring problem: It is all a lie. Biden can try to gaslight the American people and retcon the past few years to his heart’s content, but the evidence is simply overwhelming. The ruse will not work.

I fjor opplevde USA en økonomisk resesjon, selv om Biden forsøkte å redefinere hva resesjon betyr. Inflasjonen nådde 9 prosent, den har riktignok sunket en del siden toppnivået, men var tross alt på sitt høyeste nivå siden stagflasjonen under Jimmy Carter for 40 år siden.

Enkelte basisvarer som kylling og egg opplevde en inflasjon på 20-30 prosent sommeren 2022. Rentene fortsetter å holde seg på et høyt nivå, og en amerikansk medianfamilie opplevde at lånekostnadene økte fra 14 prosent av den disponible inntekten i 2020 til nesten 29 prosent i juni 2023.

For amerikanske forbrukere er resultatet rekordhøye priser på fossilt drivstoff, noe som særlig rammer de som bor i rurale strøk hardt. Med andre ord: MAGA-tilhengerne, som dominerer på den amerikanske landsbygda, får regningen.

Leveranseproblemene er heller ikke tatt hånd om, og den hjelpeløse transportministeren Pete Buttigieg har stort sett vært usynlig eller fraværende i pappapermisjon. Biden ser ut til å ha glemt at en rekke amerikanske barn feiret julen i 2021 uten julegaver, siden de ikke ble levert i tide. Mangelen på leveranser av morsmelkerstatning er også glemt, tydeligvis.

Ved å avvikle store deler av USAs egen produksjon av fossil energi har Biden overlatt markedet til Russland, Saudi-Arabia og Iran, og selv Venezuela ble tryglet om å levere mer olje til USA.

Biden stengte allerede første dag som president Keystone-rørledningen, og valgte i stedet å trygle korrupte nasjoner som Iran, Saudi-Arabia og Venezuela om oljeleveranser, etter å selv ha skapt dårlig stemning ved å beskrive kronprinsen i Saudi-Arabia som en «paria». Under Trump var USA faktisk selvforsynt med energi.

Med en kaklende Kamala Harris ved sin side forsøker nå Biden å vinne stemmer ved å skryte av sin komplett håpløse økonomiske politikk. Men få amerikanere lar seg imponere. Virkeligheten avslører bløffen, mener Hammer. En sandwich med dritt er ikke det samme som en filet mignon.

And they will ask you not to believe your own lying eyes — to believe that the turd sandwich they are offering up is actually a tasty filet mignon. You just have to squint hard enough.

With any luck, that profound cynicism will soon come crashing into reality.

Valget 2024 vil ende opp med Bidens kynisme i full krig med virkeligheten. Håpet er å treffe blink med en av de flere søksmålene mot Bidens viktigste konkurrent, Donald Trump.

Les også:

«Inflation Reduction Act» i USA er også en seier for Bidens klimapakke

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.