Etter å ha stengt ned amerikansk oljeproduksjon tror Biden at han kan presse sine fiender til å sende USA mer av en form av energi som er så tabu at USA ikke kan produsere den selv.

Tidligere var det gjerne venstresiden som kritiserte de imperialistiske styresmaktene i Washington for å inngå egoistiske avtaler med diktatorer i Latin-Amerika for å grabbe til seg naturressurser, skriver Victor Davis Hanson i American Greatness.

Hvor merkelig er det da at Joe Biden nå trygler det avskyelige, korrupte, morderiske og anti-amerikanske Maduro-regimet i Venezuela om å produsere mer av oljen sin, utelukkende for å sende den nordover til USA.

Biden er mer enn villig til å lette sanksjonene mot Venezuela, og tolerere menneskerettighetsbruddene til Maduro – hvis diktaturet hans bare vil åpne oljekranene sine før mellomvalget i november.

Samtidig truer Biden-regimet med å kutte ut våpenleveransene til Saudi-Arabia, hvis ikke Opec+ holder oljeprisen lav til samme tidspunkt. Biden har tidligere ikke hatt problemer med å kritisere Saudi-Arabia.

Under valgkampen 2020  snakket Biden stadig om det onde regimet i Saudi-Arabia. Han har også anklaget Trump for å ha et for godt forhold til det onde saudiske kongedømmet.

Den anklagen var spesielt ironisk, siden Trump var den første amerikanske presidenten som ikke hadde behov for saudisk olje.

Siden Trumps administrasjon hadde sørget for at USA var selvforsynt med olje, var Trump den første presidenten som hadde helt andre mål for samtalene med saudierne. Han sørget i stedet for en sensasjonell avtale mellom Israel og «moderate» arabiske stater.

Abraham-avtalene førte til en historisk opptining mellom den jødiske staten og moderate arabiske nasjoner, basert på felles frykt for det iranske teokratiet.

Nytt kapittel mellom Israel og araberstatene

Etter mislykket flørting med ikke særlig demokratiske land som Venezuela, Russland (før krigen) og Iran, ble det helt nødvendig for Biden å forsøke en tilnærming til Saudi-Arabia.

Saudi-Arabia var ikke spesielt samarbeidsvillige, som Document har skrevet om.

Etter flere «advarende» uttalelser fra amerikanske myndigheter har Saudi-Arabia i sterke ordelag klargjort overfor USA at beslutninger fattet av OPEC+ ikke er enkeltlands avgjørelser; de er basert på medlemslandenes felles interesser.

https://www.document.no/2022/10/13/saudi-arabia-til-biden-usa-dikterer-ikke-vare-interesser/

Biden liker å ta æren for enhver minimal reduksjon i utsalgsprisene på drivstoff, skriver Davis Hanson.

Men når prisene stiger, er han helt taus om sin egen rolle i å begrense amerikansk olje- og gassproduksjon.

Enda verre er det at publikum en gang ble fortalt at Biden og venstresiden ønsket høye energipriser.

Det grønne skiftet var så viktig for Biden at han ofret amerikansk selvforsyning av energi. Det er akkurat det samme som vi har opplevd her i Norge, og som truer tysk økonomi mot undergangen.

Biden har tatt flere avgjørelser som kun rammer USAs allierte. Som da han så å si tvang europeerne å si nei til EastMed-rørlinjen. Dette skjedde rett før Russland invaderte Ukraina.

Dette prosjektet var en sårt tiltrengt felles innsats fra tre av USAs nærmeste allierte – Hellas, Israel og Kypros – for å bringe ren naturgass til et Europa utsultet etter energi.

Biden ydmyker det amerikanske folket ved å spille rollen som en «ugly American» (en stygg amerikaner), og krever at utlendinger skal pumpe opp den oljen Biden nekter amerikanske selskaper å produsere, skriver Davis Hanson.

Dette er like idiotisk som elektrifiseringen av norsk sokkel, som bare vil sende gassen til et annet land for å brennes opp der. Utslippene vil faktisk øke, bare ikke i Norge.

Det virker som om både Biden og norske myndigheter tror at man har en nasjonal atmosfære. Det er så virkelighetsfjernt at man må klype seg i armen for å forstå at marerittet ikke er en drøm, dessverre.

Biden vet at han har ødelagt USAs økonomi, men bryr seg kun om politikk. Derfor forsøker han desperat å senke drivstoffprisene før mellomvalget, siden abortkrigen og 6. januar-sirkuset ser ut til å ha liten effekt.

Noe mer har ikke Biden-regimet å spille på.

Biden er for lett å gjennomskue, for et helt folk lider ikke av hukommelsestap. Davis Hanson avslutter slik:

Vinteren 2021 belærte Biden oss om at fossilt brensel var en skitten forhindring for vår grønne fremtid.

Nå som vinteren 2022–23 nærmer seg, tror Biden at han kan true fiendene sine til å sende oss mer av den tabubelagte energien som vi ikke vil produsere selv.

Lykke til med alle disse absurditetene.

Her i Norge virker det dessverre som om folk husker dårligere. Elendige målinger for Ap og Sp resulterer i betydelig vekst for Høyre, som er medskyldige i absolutt alt.

NB: Ikke glem intervjuet med Victor Davis Hanson i kveld! Vår redaktør Hans Rustad og vår forlagsredaktør Hanne Hermann står for intervjuet, og alt er tekstet på norsk.

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!


Kjøp billetter til møtet her!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.