Tusenvis dør i Ukraina som følge av russiske rakettangrep og bombeangrep. Men Biden’s og USAs spesialutsending for klima John Kerry er mest bekymret for at folk mister fokus på Det grønne skiftet.

Mens en tragisk krig pågår, klager klimatsaren Kerry fra sitt kontor i sin private jet over at Russland kanskje ikke lenger er en partner i kampen mot global oppvarming.

You’re going to lose people’s focus. You’re going to lose big-country attention because they will be diverted, and I think it could have a damaging impact.

«A damaging impact?» Historikeren Victor Davis Hanson er ikke spesielt imponert, noe han ga uttrykk for i en artikkel i Las Vegas Review-Journal.

Did the global moralist Kerry mean by “impact” the more than 650 Russian missiles that impacted Ukrainian buildings and tore apart children? Are Russian soldiers losing their green “focus”? When Putin threatens nuclear war is he merely “diverted”? Would letting off a few nukes be “damaging” to the human environment?

Klimahysteriske moralister elsker menneskeheten så høyt i det abstrakte, at de må stenge ned olje, gass og kull i det konkrete, skriver Hanson. De bryr seg ikke døyten om at her og nå har ikke amerikanere råd til å forflytte seg, varme opp boligen om vinteren, kjøle ned boligen i de varme sommermåneden, og kanskje ikke ha råd til sunn og rimelig mat.

Samtidig må de tåle inflasjon og økte skatter på grunn av krigen. Men The New Green Deal ruller videre mot avgrunnen.

Det samme løftet får vi nordmenn fra vår statsminister: Uansett hvor ille det blir, uansett hvor mye fattigdom vi opplever, uansett matvarekrise og en rasert og ruinert middelklasse, uansett krig, konflikter og en massiv flyktningkrise: Det grønne skiftet skal ikke røres. Klima er vår nye religion, The Great Reset, Building Back Better. Untouchable.

Les også: Støre gir klimagaranti

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) møter USAs spesialutsending for klima, John Kerry under One Ocean Summit konferansen i Brest i februar. Begge er enige om at Det grønne skiftet er hellig, og ikke skal røres. Koste hva det koste vil.
Foto: Javad Parsa / NTB

Biden stanset utvinningen av gass og olje i Alaska, og på alle føderale landområder. Biden stenger rørledninger overalt i USA, som f.eks. Keystone. Men Nord Stream 2 hadde han ingen problemer med.

Biden-regimet legger press på banker og finansinstitusjoner, slik at olje- og gassvirksomhet ikke får finansiering. Biden sa nei til EastMed-rørledningen fra Israel, men ja takk til Nord Stream 2 fra Russland til Europa (uten å passere Ukraina).

 He has no problem with pipelines per se, just American ones.

Amerikanske skattebetalere betaler mer enn 5 dollar/gallon for drivstoff til bilene sine. I enkelte av statene styrt av Demokratene vil prisen passere 7 dollar/gallon.

The result is left-wing terror that the voters in the coming midterm election might rightly blame Democrats for hamstringing the American ability to travel, keep warm in winter and cool in summer and buy affordable food.

But how will the Biden administration square the circle of its own ideological war against oil and natural gas versus handing the advantage to our oil- and gas-producing enemies as Russia invades Ukraine? Or put another way, when selfish theory hits deadly reality, who loses? Answer: the American people.

Biden misliker at tyskerne brenner karbon. Han misliker at Putin soper inn på eksport av olje og gass siden Tyskland har gjort seg helt avhengig av energi levert av nåtidens erkefiende. Men Biden har aktivt bidratt til at denne situasjonen har blitt en realitet.

På hjemmebane opptrer Biden enda mer sinnssykt. Mens USAs fiender svømmer i oljepenger, så falt det ikke Biden inn å gjøre noe med innenlandsk produksjon av olje og gass. Han ba ikke om en gjenåpning av Keystone. Han sendte ikke en forespørsel til Texas om å øke produksjonen.

Not at all.

Instead, Biden came up with the most lunatic idea in recent diplomatic history of begging autocratic and hostile regimes the world over to pump more oil to lower America’s gas prices.

Araberstatene gadd ikke ta telefonen. Venezuela nøt å stikke fingeren i øye på den demente presidenten. Og Iran, hva skal man si? De lover hevn mot «den store satan», og sender missiler mot det amerikanske konsulatet i Erbil, slik at amerikanske soldater må storme i dekning.

Som motytelse er Biden mer enn villig til å gi Iran muligheten til å skaffe seg atomvåpen, noe som er en reell trussel mot Israels eksistens.

Biden also has beseeched the once sanctioned, terrorist Iranian government. He wants Tehran to help us out by upping the very oil and gas production that America has tried to curtail for years. In return, Iran is demanding a new “Iran Deal” that will soon ensure the now petro-rich theocracy the acquisition of nuclear weapons.

Biden er desperat: Selger han Israels sikkerhet for Irans olje?

Rett før invasjonen av Ukraina bønnfalt Biden Putin om å øke sin oljeproduksjon. Snakk om å gi sin strategiske motstander alle kortene. Da har vi ikke nevnt Kina, som gjør akkurat som de vil og støttes av amerikanske skuespillere, idrettsstjerner, Hollywood-kjendiser og en tilnærmet samlet politisk elite.

On the eve of the Russian invasion, Biden begged Putin to pump even more oil to supplement its current Russian imports to the United States. Did Putin see that surreal request as yet another sign of American appeasement that might greenlight his upcoming planned invasion? In Russian eyes, was it more proof of American weakness and craziness after the humiliating flight from Afghanistan?

Den ene dagen slakter Biden Saudi-Arabias manglende respekt for menneskerettigheter. I neste øyeblikk er det ut på tiggerferd. Med bedende øyne ber Biden om mer olje, ettersom han har ødelagt USA som historiens største produsent av olje og gass.

Kanskje dette er grunnen til at Saudi-Arabia ikke nedverdiget seg til å snakke med Biden?

The moral of Biden’s oil madness? Elite ideology divorced from reality impoverishes people and can get them killed.

Dessverre kjenner vi dette så alt for godt igjen i vårt eget land. Alle er viktige, bortsett fra nordmenn (eller amerikanere) som jobber og betaler skatt. Og det grønne skiftet ruller videre med klampen i bånn.

Victor Davis Hanson er historiker og bestselgende forfatter av en rekke bøker. Hans siste mesterverk, The Dying Citizen: How Progressive Elites, Tribalism, and Globalization Are Destroying the Idea of America, kommer snart i norsk oversettelse på Document Forlag.

VICTOR DAVIS HANSON: The green immoralists 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.