Donald Trump liker å si til sine velgere at «Demokratene ikke bare er ute etter meg – de er også ute etter deg». Han har et poeng. 

Demokratene i Senatet krever at Biden-regimet skal straffeforfølge olje- og gassdirektører for høye bensinpriser som i stor grad er forårsaket av president Bidens grønne politikk.

Senatets majoritetsleder Chuck Schumer har sendt et brev underskrevet av ham og 22 andre senatorer fra Demokratene. Her anklages amerikanske oljeprodusenter for unaturlig høye priser på fossilt drivstoff, skriver Wall Street Journal på lederplass.

«Bare Justisdepartementet kan straffeforfølge og fullt ut rette opp i den påståtte konkurransebegrensende atferden i oljesektoren», skriver senatorene.

Men hva er bevisene?

I brevet siteres Federal Trade Commissions nylige påstand om at tidligere CEO i Pioneer Natural Resources, Scott Sheffield, forsøkte å samarbeide med OPEC for å begrense produksjonen.

Men WSJ forklarte nylig hvordan FTC forvrengte Sheffields offentlige uttalelser om at produsentene ville vise «kapitaldisiplin».

Sheffield analyserte oljemarkedet, slik ledere ofte blir bedt om å gjøre. Han har rett til å uttrykke sin mening, og han hadde uansett ikke makt til å straffe konkurrenter.

FTCs styreleder Lina Khan hevdet i en pressemelding at hun hadde «avdekket urovekkende bevis» for at Sheffield hadde forsøkt å «overtale sine rivaler til å samarbeide med ham om å begrense produksjonen og øke prisene».

Men Sheffield slakter påstandene, og hevder at hans kontakter med OPEC dreide seg om å «sende ut tekstmeldinger med offentlig informasjon, som nyhetsartikler, til mange mottakere», og at ingen sensitiv informasjon ble delt med OPEC.

Biden-regimet sørget først for at prisene på drivstoff gikk i været, da Biden i en av sine første presidentordre sørget for at USA ikke lenger var selvforsynt med olje. Etter dette fulgte en ydmykende runde med tigging til tvilsomme land som Saudi-Arabia og Venezuela.

Det hvite hus: Husk at bensinprisen er enda høyere i andre land

Demokratene kommer med grove anklager i sitt brev.

«Dette påståtte samarbeidet med OPEC kan ha bidratt til å berike land som Iran og Russland, som aktivt forsøker å undergrave USA og våre allierte.»

Nok en gang ser vi hvordan Demokratene projiserer. For det er da visserlig Biden-regimet som har forårsaket de konsekvensene som de beskylder oljeprodusentene for.

For å dempe bensinprisene har Biden sett gjennom fingrene med at Iran og Russland har unngått oljesanksjoner, noe som har gitt dem inntekter til å finansiere sine krigsmaskiner.

Biden-regimet har blant annet oppfordret Ukraina til ikke å angripe russiske raffinerier, for å hindre prisstigning på olje og gass. Iran har omgått sanksjoner ved hjelp av amerikanske finansinstitusjoner. I tillegg har Biden frigitt milliarder av dollar til Iran, noe som trolig var sterkt medvirkende til angrepet mot Israel 7. oktober.

Hvem er det egentlig som støtter USAs fiender? spør WSJ.

Samtidig vedtar regjeringen en strøm av reguleringer for å redusere USAs oljeproduksjon på grunn av det grønne hysteriet. Allikevel har oljeprodusentene klart å øke produksjonen med 17 prosent etter at Ukraina ble invadert.

Til tross for høye renter og inflasjon har næringen klart å hold prisene relativt lave. Bensinprisen er nå nede i 3,70 dollar/gallon. Siden Biden har innført kraftige restriksjoner for oljeutvinning på offentlig jord, har produksjonsveksten funnet sted på privateide områder.

Overskuddene til oljeselskapene er lavere enn de var for ti år siden, noe som reduserer tilgangen på kapital til nye investeringer. Produksjonen kunne vært betydelig høyere hvis Biden stanset sine angrep mot oljebransjen. Økt tilbud ville selvsagt ført til lavere priser.

Anklagene, uten andre beviser enn FTCs tvilsomme påstander, er nok et symbol på panikken som sprer seg i Demokratenes rekker. Demokratene trenger en syndebukk for inflasjonen frem mot valget i november.

Dette er rettferdighet slik Demokratene ser det: Finn et politisk mål eller en politisk motstander, og bruk et korrupt rettsvesen som et våpen.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.