Mandag minnet Det hvite hus frustrerte amerikanere på at selv om USA opplever rekordhøye priser på drivstoff, er prisene enda høyere i andre land.

Bensinprisene satte ny rekord i USA mandag, for niende dag på rag, noe som ble temaet på en pressekonferanse i Det hvite hus, melder Breitbart.

Bidens pressesekretær Karine Jean-Pierre svarte på spørsmål om de rekordhøye pumpeprisene med å si at det var «veldig viktig» at amerikanere forsto at de høye prisene er et globalt. Hun nevnte at bensin kostet 8,15 dollar per gallon i EU, og 8,88 dollar per gallon i Tyskland.

Som vanlig ble krigen i Ukraina brukt som forklaring, selv om de aller fleste er fullstendig klar over at problemene startet lenge før 24. februar. Under Trump var USA selvforsynt med olje, men dette endret seg umiddelbart da Biden inntok Det ovale kontor.

Jean-Pierre erkjente at høy inflasjon, dyrere mat og høye bensinpriser skadet amerikanske familier, og forsikret om at Biden-regimet snur hver stein for å løse problemene. Men hun hadde ingen konkret informasjon om hvilke tiltak som er under planlegging.

“I don’t have anything to preview,” she said.

Videre hevdet pressesekretæren at Biden med sin American Rescue Plan til flere tusen milliarder dollar hadde sørget for at USAs økonomi var godt rustet til å takle tøffe utfordringer som inflasjon.

Biden-regimet fortsetter altså med å fremme idéen om at man kan bekjempe inflasjon ved å øke offentlig forbruk voldsomt, noe som er stikk i strid med alle anerkjente økonomiske teorier.

“The president met that moment … really putting us in the place where we look at today in a much stronger economic situation where we can actually deal with inflation head-on,” she said.

USA har nå opparbeidet seg en føderal statsgjeld på 21 000 milliarder dollar, eller 21 billioner dollar. Men dette gir ikke et fullt og helt bilde, siden det er underdekning i forhold til Medicare og andre sosiale kostnader.

I tillegg er gjelden i husholdningene på hele 15,84 billioner dollar, en økning på rundt 1,7 billioner dollar siden utgangen av 2019. Da hjelper det lite at prisen på bensin er høyere i andre land, eller at myndighetene lyver om hva som er årsaken til den eskalerende inflasjonen.

Kjøp billetter her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.