Biden lover fullt fokus på klimatiltak og Green New Deal, selv om prisene på energi, mat og andre nødvendigheter stiger kraftig. Metoden er subsidier, ofte skreddersydd for folk med mye penger.

Det var i en tale til Democratic National Committee Fundraiser at Biden kom med en rekke uttalelser om hvor fokusert han er på ulike klimatiltak, til tross for at krigen raser i Ukraina, og amerikanere opplever den høyeste inflasjonen siden Jimmy Carter var president.

Biden lovte at USA skulle aktivt påvirke land verden rundt til å oppfylle sine klimaforpliktelser. Han nevnte dog ikke at hovedrivalen Kina ikke har noen som helst planer om å redusere sine utslipp.

– The climate crisis is the existential threat.  That’s not hyperbole; it’s a fact.  If we don’t keep it to 1.5 degrees Celsius — no warmer than that — we’re going to have — our kids are going to — our grandchildren will never forgive us, and the world will change.  I mean, literal sense it will change.

Biden beskrev seg selv som en ukuelig optimist.

– I always used to kid Barack, “A country is never going to be more optimistic than its president.”  And I am optimistic.

Presidenten beskrev tre ulike problemer USA står overfor, men mente samtidig at disse problemene ikke sto i noe motsetningsforhold til hverandre. Tvert imot, hevdet Biden: Disse kan løses samtidig, hvis man ser på problemene på den riktige måten.

But there are three — three things we can deal with at the same time now: climate crisis, consumer costs, and national security.  And they’re not at odds with one another if we look at it the right way; they’re compatible.

That’s why we have to pass the other provisions in my Better Back — Build Back America plan.

Building Back Better. Biden-regimet virker helt oppslukt i å gjennomføre The Great Reset, og de har kommet godt i gang.

Les også: Skal dystopien «The Great Reset» utløses i Glasgow?

Biden lover å kutte utgiftene med 500 dollar per familie, uten at han spesifiserer hvordan. Tvert imot har amerikanske familier opplevd det stikk motsatte: Absolutt alt blir dyrere. Å skylde på Putin blir meningsløst, siden inflasjonen startet nesten et helt år før invasjonen av Ukraina.

Men Biden har noen forslag som kan gjøre det enklere for familier å leve mer klimavennlig.

And — and so, that’s why this — my proposal advances aggressive climate goals, tax credits to weatherize homes and businesses, doubling America’s solar wind and — and other energy, lowering the price of electric vehicles, and — and much more.

Problemet er at dette er løsninger for folk som har penger til overs. Selv om man får noe statsstøtte krever etterisolering og oppussing av hus kapital. Det samme gjelder hvis man ønsker å kjøpe seg ny, elektrisk bil. Svært mange amerikanere har bare noen få hundre dollar på kontoen, og har ingen muligheter til å ta del i disse subsidiene.

Og selv om Biden skulle lykkes med å doble produksjonen av sol- og vindkraft, så må USA fortsatt ha stabil tilgang på energi når det ikke blåser akkurat passe og solen ikke skinner. Dette kan Tysklands Energiewende stå som et skrekkeksempel på.

Biden benyttet nok en gang anledningen til å gi Putin skylden for de høye bensinprisene, men få amerikanere lar seg lure av slike åpenbare løgner.

Han innrømmet dog at det ikke finnes umiddelbare løsninger på krisen.

And so, it’s not an immediate solution to the crisis, but it’s all about the future if we were to change the fossil fuel dependency.

Men det finnes tilnærmet umiddelbare løsninger på krisen, i det minste løsninger som lar seg gjennomføre forholdsvis raskt. Biden kunne åpnet opp Keystone-rørledningen og sluppet løs oljeprodusentene på føderale områder. Men det passer ikke inn i den klimahysteriske profilen til regimet.

Second thing: I’m going to continue to take executive actions where I can.

Biden sier altså at hvis han ikke får flertall i Kongressen og Senatet, så vil han tvinge gjennom klimaplanene ved hjelp av såkalte presidentordre. Han har allerede signert flere slike dekreter i sin jakt etter det grønne skiftet.

And we’re going to continue to be aggressive on the executive front as well.

I tillegg skal han sørge for at myndighetene virker som en katalysator for private investeringer i klimavennlig industri. Dette lukter subsidier og tilkarringsvirksomhet lang vei, slik vi også her hjemme har sett utallige eksempler på.

Også vår statsminister Jonas Gahr Støre har kommet med sin klimagaranti.

Krigen i Ukraina kommer ikke til å føre til nedprioritering av klima, lover statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Man kan vel anta at det er mange norske skattebetalere som heller ville hatt en strømprisgaranti, eller en bensinprisgaranti. Men klima og det grønne skiftet trumfer alt.

Les også: Støre gir klimagaranti

I tillegg til å subsidiere elbilene til velstående amerikanere, skal Biden sørge for at myndighetene finansierer 500 000 ladestasjoner for de subsidierte elbilene. På denne måten håper Biden at også private bedrifter motiveres til å investere i ladestasjoner.

Klimaendringer får skylden for alle ulykker som har rammet USA i form av uvær, skogbranner og flom. Biden ser at private bedrifter har lyst til å bidra.

Every place I go, the private sector is wanting to talk about what they can do and what they want to work with me to get done.

De vil jobbe med Biden for å løse klimakrisen. Men private bedrifter jobber ikke for å vise hvor stort hjerte de har. Her lukter det nok en gang smarte forretningsfolk som ser muligheten til å grafse til seg av de offentlige billionene.

Så sklir Biden ut i noe babbel om sin datter, uten at det er helt enkelt å skjønne hva som var poenget. Førts forteller han at datteren er sosialarbeider og engasjert i Boys & Girls Clubs. Så kommer konklusjonen:

I called her tonight to tell her I love her.  And her father-in-law is ill.  And she said, “Dad, you’re talking about climate, right?  Talking about climate.”  And dad is talking about climate.

Biden må avslutte, han skal snakke på telefonen med «en utenlandsk leder». Heldigvis har han fått tydelige instruksjoner.

And so, I’m supposed to turn it over to Nat right now.  They told me — that’s what I’m told.

Selv en ateist føler seg fristet til å si: Gud hjelpe oss alle.

Remarks by President Biden at a Democratic National Committee Fundraiser

Kamala er i ferd med å bli en alvorlig belastning

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.