Som presidentkandidat i 2020 lovet Joe Biden å få USA ut av lavkonjunkturen som fulgte av korona-nedstengningen av samfunnet.

– Jeg har tidligere bragt dette landet ut av en lavkonjunktur – og som president vil jeg gjøre det igjen, twitret Biden i oktober 2020.

Presidentens gamle løfter ble torsdag gjen-twitret etter at BNP-tallene for annet kvartal 2022 ble offentliggjort. De viser at USA har to kvartaler på rad med økonomisk tilbakegang.

Det betyr at det under Biden er resesjon til tross for at Det hvite hus har gjort forsøk på å omdefinere hva resesjon faktisk betyr.

Som president har Biden pøst billioner av dollar ut i samfunnet og derigjennom gitt næring til den rekordhøye inflasjonen. At den økonomiske veksten allikevel er uteblitt har han slitt med å forklare.

I en uttalelse til journalister ga Biden sentralbankens pengepolitikk skylden for at økonomien svekkes:

– Det er ikke overraskende at økonomien bremser opp mens Federal Reserve forsøker å få ned inflasjonen.

Presidenten snakket torsdag i uken som gikk om demokratenes siste forslag om å heve skattene og sende ytterligere 433 milliarder dollar ut i samfunnet for å bekjempe inflasjonen.

Omdefinerer virkeligheten

Det hvite hus’ pressesekretær Karine Jean-Pierre har en vanskelig jobb. Økonomisk nedgang er ikke resesjon så lenge demokratene sitter med makten:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.