Inflasjon og frykt for forestående resesjon bekymrer den amerikanske middelklasse. De er pessimistisk både til egne og landets økonomiske utsikter, viser en undersøkelse som ble offentliggjort onsdag.

Hele 75 prosent av amerikanere med inntekter mellom tredve og hundre tusen dollar sier at inntekten sakker bak i forhold til inflasjonen, ifølge en undersøkelse fra Primerica. Det er opp fra 67 prosent så sent som i mars – en dramatisk stigning på så kort tid.

En enda større andel – 77 prosent – ​​sier de forventer at økonomien vil gå inn i resesjon innen utgangen av året. 61 prosent forventer at økonomien blir dårligere om et år. Bare 14 prosent forventer at det skal bli bedre.

For 41 prosent er inflasjonen den største bekymringen. Å kunne betale for mat er den største bekymringen for 26 prosent.

Inflasjonens innvirkning på økonomien i sin almindelighet avspeiles i middelklasseamerikanernes forbruk. 

71 prosent har kuttet ned på restaurantmåltider og takeaway, det er en økning på 14 prosent fra mars iår. 69 prosent sa at de for å spare penger planlegger å beholde eksisterende teknologi istedenfor å oppgradere, en økning på 27 prosent fra mars. 49 prosent planlegger å kutte ned på utgiftene til dagligvarer, opp 12 prosent fra mars.

Mer enn en tredjedel – 38 prosent – har allerede utsatt et større kjøp på grunn av stigende renter. I juni kunngjorde Federal Reserve en renteøkning på 75 basispunkter, den største stigning siden 1994.

72 prosent sa at deres evne til å spare for å sikre seg i fremtiden, var dårlig eller ikke god, det er en stigning på fem prosent fra mars.

Les også:

USA sliter med inflasjon, innvandring og energikrise: Men Biden varsler nye klimatiltak

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.