Den ungarske statsministeren Viktor Orbán holder årlig en politisk tale. Iår la han frem en ifølge ham selv, ambisiøs plan for å skjerme Ungarn fra det han beskriver som den uunngåelige globale resesjonen.

– Er det mulig å gjøre Ungarn til et lokalt unntak fra den globale resesjonen? Vi kan lykkes; nøkkelen er å holde seg utenfor. Ungarn vil være i stand til å fortsette sin økonomiske suksess hvis vi holder oss utenfor krigen, hvis vi holder oss utenfor migrasjonen, hvis vi holder oss utenfor kjønns-tullet og hvis vi holder oss utenfor den globale minimumssatsen for selskapsskatt EU-kommisjonen og demokratene i Washington DC ivrer for. 

Blant de punktene han fremhevet for å sikre en sunn utvikling i Ungarn, er et familiebasert samfunn med trygge grenser, et stabilt nasjonalt kulturelt fundament, nasjonalt samhold, politisk stabilitet, sterkt forsvar og variert energiforsyning.

Etter Orbáns syn kan konflikten i Ukraina bare avsluttes med fredssamtaler mellom Russland og Amerika:

– Fred er den eneste motgiften mot krigsinflasjon og den eneste motgiften mot den økonomiske krisen. Vi er i fare. Søylene i den vestlige sivilisasjon som en gang ble antatt å være urokkelige, slår sprekker. 

– Verdenslederne arbeider for å gjøre verden til en verden av blokker. Hvis Donald Trump hadde vært USAs president ville krigen aldri ha brutt ut. Men så heldig var vi ikke.

Orbáns tale i Tusványos er blitt sterkt kritisert av liberal presse og liberale politikere. Som svar på den internasjonale fordømmelsen av Orbáns uttalelser twitret den ungarske statsministerens talsmann Zoltan Kovacs:

– Når jeg leser artiklene skrevet av våre liberale venner i nasjonal og internasjonal presse, tror jeg vi trygt kan si at årets Tusványos var en stor suksess.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.