Ukraina kan ikke vinne over Russland, sa Ungarns statsminister Viktor Orbán i et intervju med Tucker Carlson som ble offentliggjort onsdag på Twitter/X. Fred er eneste løsning, og det kan USA levere på dagen, mener Orbán statsminister, som ønsker seg Donald Trump tilbake.

Vi lever i svært farlige tider der tredje verdenskrig kan bryte ut, sa Orbán, som avviste overfor Carlson at et regimeskifte i Russland er realistisk. Verden ser annerledes ut fra Washington, som er på den andre siden av et verdenshav, enn den gjør fra Ungarn, som grenser til Ukraina, poengterte Orbán.

NATO er ikke i krig med Russland, sa den ungarske statsministeren, men alliansen, og det vil i virkeligheten si USA, oppfordrer til å støtte Ukraina, fortsatte han.

Men Biden-administrasjonens strategi vil ikke virke, mener Orbán: Ukraina vil gå tom for soldater og militært materiell først. Og i mellomtiden går tusenvis av liv tragisk og unødvendig tapt. Det er derfor bare USA og ingen andre som kan stanse krigen, hevder han.

Det er bare Donald Trump som kan få oss ut av denne suppedasen, mener Orbán. Trump håndterte både Russland, Kina, Nord-Korea og Midtøsten utmerket mens han var president, fastslo den ungarske statsministeren, som er sikker på at Ukraina-krigen ikke ville ha brutt ut hvis Trump fremdeles hadde vært amerikansk president. Trump hadde den beste utenrikspolitikken på flere årtier, og startet ingen kriger, la han til.

USA opptrer nå fiendtlig mot Ungarn, ikke minst ved å si opp skatteavtalen mellom de to landene som forhindrer dobbeltbeskatning, sa Orbán, og la til at USA ikke hadde avviklet en tilsvarende avtale med Russland. «Selv om vi er NATO-medlemmer og allierte av USA, behandles vi verre enn russerne», sa han.

Orbán bekreftet også at Biden-administrasjonen brukte penger i et forsøk på å påvirke valget i Ungarn. Men Biden er ikke Amerikas stemme, la han til.

Hva angår rettsprosessene mot Trump, sa Orbán at noe lignende ville ha vært utenkelig med en slik bruk av rettssystemet mot politiske motstandere i Ungarn – slik var det kommunistene som drev med, sa han.

Den ungarske statsministeren berørte også den pågående kulturkrigen i Vesten, og sa at ordet «liberal» i dagens Europa har fått et frihetsfiendtlig innhold som også er fiendtlig til tradisjonelle verdier som Gud, nasjon og familie.

 

Kjøp boken av Alf. R. Jacobsen her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.