NTB

Ungarns statsminister Viktor Orban er overbevist om at USA vil kunne skape fred i Ukraina dersom Donald Trump på nytt blir president.

Det sier Orban i et intervju med den tidligere ankermannen i Fox News, Tucker Carlson, publisert på X, tidligere kjent som Twitter.,

Trump er ifølge Orban «den eneste mannen som kan redde den vestlige verden», og den ungarske statsministeren håper derfor inderlig at han på nytt overtar som amerikansk president etter valget neste høst.

På spørsmål om hva han selv ville ha gjort dersom han var USAs president Joe Biden eller generalsekretær i Nato, svarer Orban «fått Trump tilbake».

Den ungarske statsministeren roser Trump for å ha ført «den beste utenrikspolitikken» på flere tiår, og han er også sikker på at Russland aldri hadde invadert Ukraina i februar 2022 dersom Trump hadde sittet i Det hvite hus.

Orban påpeker videre at Trump ikke startet noen nye kriger mens han var amerikansk president og mener at han håndterte land som Kina og Nord-Korea på en god måte.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.