Foto: Leon Neal / Pool via AP / NTB.

Ungarns statsminister Viktor Orbán er en slags rød klut for medievenstre, som aldri forsømmer en anledning til å portrettere ham som et forferdelig menneske.

NTBs sak om Zelenskyjs krav om oljeboikott av Russland fremstiller den ungarske statsministeren omtrent som om han hadde et slags homoseksuelt forhold til Putin:

Ungarns statsminister Viktor Orban er den EU-lederen som har nærest og mest positivt forhold til Russlands president Vladimir Putin. Onsdag gjentok Orban sin motstand mot et EU-forbud mot import av russisk energi. Ungarn er sterkt avhengig av russiske leveranser.

Konklusjonen som leseren inviteres til å trekke selv, er naturligvis at Orbán i virkeligheten er en alliert av Putin. Orbán har imidlertid gjort det helt klart hvor han står i Ukraina-krigen, men den informasjonen må man lete etter med lys og lykte.

I en ultrakort notis onsdag nevner imidlertid det italienske nyhetsbyrået ANSA at Orbán presiserte Ungarns posisjon etter gjenvalget:

«Russerne vet at vi er med i NATO og at vi er motstandere. Vi fordømmer angrepet på Ukraina.»

I NTB-saken gis det også inntrykk av at Ungarn er alene om å være avhengig av energiimport fra Russland. Men sjefen for det tyske energitilsynet sier altså at konsekvensene for Tyskland ville bli «fryktelige» uten russisk gass.

Det norske medier derimot ikke forteller, er at NATOs generalsekretær, nordmannen Jens Stoltenberg, nevner Ungarn spesielt når han kunngjør på Twitter at NATO står sammen:

Hvorfor later medievenstre som om denne uttalelsen fra Stoltenberg ikke eksisterer?

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.