Den amerikanske sentralbanken satte opp renta nye 0,75 prosentpoeng, den andre økningen på kort tid. Det er et forsøk på å dempe inflasjonen, men heller ikke noe mer. Inflasjonen vil fortsette å vokse og med det undergrave amerikanernes tillit til Biden-regimet.

Nominelt er inflasjonen 9,1 prosent, reelt er den mye høyere. Vanlige folk vet ikke sin arme råd.

Biden-regimet tror den kan trylle bort ubehagelige fenomener ved å trikse med ord. Finansminister Yellen sa at inflasjonen var forbigående, helt til hun ble tvunget til å innrømme at hun tok feil. Denne uken var det Bidens økonomiske rådgiver Deeson som sa at to kvartaler med negativ vekst ikke nødvendigvis må kalles resesjon, selv om det er lærebokdefinisjonen.

Demokratene forsøker å selge at økonomien er sterk, men tallene forteller en annen historie. Amerikanske lønnsmottakere har opplevd lønnsnedgang.

Høsten blir tøff både i Amerika og Europa.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.