Tirsdag formiddag kom inflasjonstallet for august: 8,3 prosent. Inflasjonen har nå bitt seg fast og skal trolig opp. Det blir derfor nødvendig med nye renteøkninger neste uke. Disse dystre utsiktene fikk Wall Street til å falle med mellom fire og fem prosent tirsdag. Det er heftig.

Det er den verste handelsdagen siden juni 2020, melder The Wall Street Journal.

Alle de tre viktigste indeksene på markedet i New York hadde sin dårligste dag hittil i år. Industriindeksen Dow Jones falt 3,94 prosent, mens den bredere S&P 500 endte dagen 4,33 prosent lavere.

Størst var fallet på den teknologidominerte Nasdaq-børsen, der hovedindeksen var ned hele 5,16 prosent ved stengetid.

Olav Chen i Storebrand Assets Management skylder på en overopphetet økonomi og et for stramt arbeidsmarked. Ingen vil snakke om den virkelige driveren: Pengebruken. Biden-regimet har trykket tusenvis av milliarder, uten at det finnes dekning for dem i amerikansk økonomi. Da blir det inflasjon, men Biden-regimet bryr seg ikke. Hadde de det gjort hadde de redusert farten på seddelpressa.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.