Trusselen om streiker og vedvarende høy inflasjon kaster en sky over president Bidens håp om at Demokratene kan opprettholde flertallet i Kongressen etter høstens valg.

Arbeidsminister Marty Walsh forsøker desperat å forhindre en truende jernbanestreik, som kan skape massive problemer for et allerede presset amerikansk næringsliv, skriver The Times.

Samtidig streiker 15.000 sykepleiere i Minnesota.

Demokratene forsøker å fokusere på alt annet enn inflasjon, og fikk et slags momentum da US Supreme Court forkastet den 49 år gamle Roe vs Wade-dommen, som tilbakefører abortlovene til delstatene. Men nylig ble det kjent at inflasjonen var høyere enn forventet, 8,3 prosent, og børsen reagerte svært negativt.

Tirsdag var den verste handelsdagen siden juni 2020, skriver The Wall Street Journal.

Alle de tre viktigste indeksene på markedet i New York hadde sin dårligste dag hittil i år. Industriindeksen Dow Jones falt 3,94 prosent, mens den bredere S&P 500 endte dagen 4,33 prosent lavere. (NTB)

Ellers satser Biden på å erklære halvparten av befolkningen som terrorister. Dette har nok vært mindre vellykket.

Joe Biden angriper demokratiet han hevder å forsvare

Men en jernbanestreik kan virkelig bli spikeren i kista for Demokratene. Siden det i hovedsak dreier seg om godstog, så vil forsyningslinjene rammes brutalt. Resultatet kan i verste fall bli mangel på mat og varme hus.

Food, energy, carmaker and retail groups have urged Congress to intervene in the rail talks and said that a freight shutdown could freeze almost a third of US cargo, threatening everything from grain supplies to shipments of goods for Christmas.

Jernbaneselskapene må bli enige med fagforeningene innen natt til lørdag er i gang. Hvis ikke kan 60.000 jernbaneansatte havne i streik for bedre lønn og arbeidsforhold.

Fagforeningene til de jernbaneansatte er en av de sterkeste i USA, så dette er ingen tomme trusler. Matprodusenter er bekymret.

The Corn Refiners Association and the National Corn Growers Association said that a work stoppage would “cripple US agricultural production and supply chains and exacerbate food price inflation”.

Republikanerne satser på å gjenvinne flertallet i Representantenes hus og Senatet, og meningsmålingene tyder klart på at de vil lykkes. Misnøyen med Biden-regimet er stort.

Demokratene forsøker å støtte Trumps kandidater, siden de mener dette vil øke sjansen for seier til Demokratene. I Demokratenes øyne er alle som støtter Trump ekstremister, særlig hvis de også tror på historien om at valget i 2020 ble stjålet.

I New Hampshire brukte en gruppe tilknyttet Demokratene 3,2 millioner dollar for å få en Trump-kandidat til å vinne kampen om å bli Republikanernes valg i senatvalget.

New Hampshire Republicans chose Don Bolduc, who said Trump won the election, over the establishment candidate, Chuck Morse. A Democrat group spent $3.2 million on TV adverts to attack Morse and boost Bolduc, believing he would be an easier candidate for Maggie Hassan, the incumbent senator, to beat.

Svingstater som Arizona, Georgia og Nevade er viktige arenaer for Republikanerne. Men Demokratene gjør det overraskende bra mot Trump-støttende kandidater i Pennsylvania, Ohio, Wisconsin og North Carolina.

Valget avholdes 8. november og vil ha stor betydning for Bidens mulighet til å videreføre sin venstreradikale politikk fram mot neste presidentvalg i 2024.Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.