Steve Bannon bygget opp til 8. november over lang tid. En rød tsunami skulle feie vekk Demokratene. Han snakket om et flertall på 100 og at Demokratene kom til å bli knust. Det lød overbevisende.

Etter valget har vi skrudd på warroom.org for å høre forklaringen på at det gikk så dårlig. Men i stedet hører vi Bannon følge opptellingen i Arizona, Nevada og Washington som om det var et normalt forløp. Vi hadde ventet oss en forklaring på den enorme diskrepansen mellom utlovet megaseier og den langtrukne opptellingen som ofte ender med at Demokratene vinner. Bannon er åpenbart redd for å nevne ordet juks.

Dét er han ikke alene om. Søndag hørte vi Kari Lakes chief operating officer si at den langdryge opptellingen ikke skyldtes «malice». Han sa det faktisk flere ganger.

Med slike medarbeidere vil Republikanerne tape alle fremtidige valg.

Mitt inntrykk er at grasrota er et helt annet sted. De er klar til å kjempe, men da trenger de talsmenn som ikke er redd for sannheten.

Hoft-brødrene i thegatewaypundit.com er ikke redde.

De forteller hvordan Demokraten Maggie Hassan, en blek, anemisk kandidat med svak appell, fikk 1106 stemmer i en by i New Hampshire hvor innbyggertallet er cirka 700.

We’ve got something for you if you’re looking for irregularities in your local elections. Columbia, New Hampshire. It’s way up north. A tiny little town that, according to the 2020 US Census, had 695 residents. But according to the Secretary of State, Maggie Hassan received 1,106 votes from the same town.

Don Bolduc had 193 votes.

https://www.thegatewaypundit.com/2022/11/another-democrat-miracle-maggie-hassan-wins-1100-votes-town-population-700/

Som en kommentator sa søndag: De prøver ikke en gang å skjule at de jukser.

Valgordningen ble endret under pandemien med poststemmer og dropboxes. Antallet poststemmer eksploderte. Dette var et instrument som passet Demokratene som hånd i hanske. Nå kunne de skylde på postgangen og la opptellingen trekke i langdrag. Da Biden varslet at opptellingen ville ta flere dager, forsto de som har knekt koden, hva som var i vente. Det ville bli 2020 om igjen.

Røyklegging

Spillet i Kongressen er en egen verden. Republikanerne later som om det er dårlige kandidater og dårlig politikk som er skyld i de svake resultatene. Det er å psyke seg selv ned og løpe Demokratenes ærend. Når de som jukser ser at opposisjonen ikke våger å henge bjella på katten, vil de ha vunnet en dobbel seier.

Andy Biggs har stilt seg i spissen for en gruppe senatorer som vil utsette valget på Republikansk leder i Senatet. Men Mitch McConnell nekter å utsette det. Valget går av stabelen onsdag.

Tom Cotton liker å fremst som konservativ, men han tilhører selvbebreiderne og støtter valget av McConnell. Han sier også at han ikke ser på Trump som leder av partiet. Budskapet er oppfattet.

Mediene er desperate etter å slå kiler inn blant Republikanerne. De prøver å ta kverken på Trump før han erklærer at han stiller.

Republikanerne har hatt sjansen til å skape orden i egne rekker. De hadde noen meget gode kandidater ved dette valget. Selv ikke Dinesh D’Souza, som laget «2.000 mules», tør si hvorfor de tapte.

Men onde tunger bemerker hva alle ser: Alle opptellinger som trekker ut, ender med at Demokrater vinner.

Verden ser på

Kona til Dinesh er fra Venezuela. Hennes slektninger sier at valget i USA minner om hjemlandet eller er enda verre. Millioner av mennesker rundt i verden ser at USA er i ferd med å gå i hundene. Det gjelder selvsagt også USAs fiender, som kanskje ikke er fiender på samme måte lenger. De ser at den amerikanske eliten kopierer deres metoder: The winner takes it all.

Det gjelder bare ikke EU, som lider av et stort demokratisk underskudd i utgangspunktet og nå kan identifisere seg med USA.

At norske medier og politikere ikke ser noe galt med det amerikanske valget, sier noe om at de har koblet seg av fra virkeligheten. Også de er beredt til å kriminalisere politisk uenighet, slik vi ser i USA.

Sannheten er i ferd med å bli politisk bestemt.

Ingen hadde trodd at Biden-regimet ville turt å kopiere svindelen de gjennomførte i 2020. Ikke så åpenlyst etter en så katastrofal politikk.

Victor Davis Hanson skriver i «Den døende borgeren» at det har skjedd at republikker har falt sammen på et tiår. Det er dét vi ser utspille seg i USA: Regimet importerte 5,5 millioner illegale på halvannet år. Nå fortsetter invasjonen.

Det er landets egne myndigheter som ødelegger republikken innenfra.

 

 

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.