De som bestemte at en 78 år gammel senil mann ville gjøre nytten som front for et kupp av Amerika innenfra, tok store sjanser.

Utad var han Uncle Joe, og vanlige amerikanere oppdaget raskt at han de hadde stemt på, var et vrak av en politiker som ble styrt av hensynsløse mennesker. Det vil si: De fleste stemte ikke på ham. De fleste forsto at da opptellingen ble stanset i flere timer, var det noe muffens.

Norske medier har ikke villet rapportere at de fleste amerikanere da forsto at valget ble «stjålet». Da de gikk til sengs, var det med en gjenvalgt Trump. Da de våknet, var det med den senile, gamle mannen.

Folk i autoritære stater gjenkjenner mønsteret. I Algerie var Bouteflika i mange år en mumifisert president som ble sendt til Sveits til legebehandling for at han skulle holde seg i live. USA er på vei mot slike tilstander, og resten av verden ser hva som foregår. Bare ikke Europa, for vi er på vei mot de samme tilstandene. Noen stjeler demokratiet i demokratiets navn, og hvis noen våger å protestere, har de makt til å bringe dem til taushet.

Men brutaliteten og hensynsløsheten til Biden-regimet har fått frem en motstandsbevegelse i USA som forstår at det som står på spill, er republikkens overlevelse. Også ved midtveisvalget ble det svindlet i stor stil. Hvem tror at Kari Lake tapte mot Katie Hobbs i Arizona? Den som har øyne i hodet, ser det: Valgmaskiner som ikke virket på valgdagen, titusener av stemmer som dukket opp fra intet. Kari Lake gjør det man gjøre: Etter å ha forsøkt å vinne frem gjennom rettssystemet, har hun nå tatt av seg hanskene: Makta har erklært folket og republikken krig.

Amerikanerne har for lengst forstått at de blir bedratt for sitt eget land.

I ethvert drama er det et klimaks, og nå inntreffer flere samtidig: Biden har utspilt sin rolle når han ikke lenger vil gjøre som bakmennene sier. Han ymtet om at han snart ville erklære sitt kandidatur for 2024. Når Trump vil, vil han også. Rematch, som i en boksekamp. Men de som bestemmer, vet at de ikke vil klare å få Biden gjenvalgt.

Derfor kom avsløringene av Bidens dokumenter. Det ville aldri skjedd hvis de hadde tenkt å beholde ham. Hans egne advokater har vært ryddemannskaper i Biden Penn Center og ikke bare funnet, men varslet at de har funnet, og justisdeapartementet har gått til offentligheten. Det var det samme som å rive teppet vekk under Biden i full offentlighet.

Så korrupt som Obama- og Biden-regimet har vært, kunne dette blitt ordnet med største letthet. Hvorfor skulle noen lete i kottene til Biden Penn Center hvis det ikke var for å blamere Biden?

Dette er som å se en mafiafilm, der det viktigste ikke er å se hva som foregår bordet, men under det.

Amerikanerne har vennet seg til å tenke seg hva som foregår under bordet.

For ikke å etterlate noen tvil om at hensikten var å kompromittere Biden, ble det også funnet dokumenter i Bidens garasje i Wilmington. Den hadde også Hunter hatt tilgang til.

Bidens har en møllesten av korrupsjon rundt halsen. Men nå kan de bli skjøvet ut på grunn av noe som  også Hillary gjorde seg skyldig i: ulovlig tilegnelse og oppbevaring av offentlige dokumenter.

Men de som trekker i trådene, har ikke kontroll over hva de utløser.

De har av all makt forsøkt å forhindre at Trump stiller til valg igjen i 2024. Nå har de gitt Trump en gavepakke. Biden satt og fordømte Trump for hans uansvarlige behandling av dokumenter. Nå er han tatt for det samme selv. Uansett hvor mye mediene spinner, vil de ikke klare å forsvare forskjellen.

På pressekonferansen torsdag sto Biden helt alene. Han gjorde en ynkelig figur. Han skulle forsvare at det var funnet hemmelige papirer i garasjen i Wilmington. Hva skulle han si? Ingen ville finne på å sjekke garasjen til USAs president med mindre noen høyere oppe ønsket å skade ham. Derfor lød hans snakk om hans Corvette fra 1972 pinlig.

Kunngjøringen av funnet onsdag og utnevnelsen av en spesialetterforsker dagen etter var som å si: Du er ferdig, i fritt fall.

Biden vet det. Han stotret og stammet. De som beskyttet ham, gjør det ikke lenger.

Journalistene kaster seg over ham. De lukter blod. Det var bare NRK-korrespondent Lars Os som ikke hadde forstått hva som skjer og forsøkte å bortforklare. Tove Bjørgaas hadde klart det, men hun var taus. Det er kommet et nytt narrativ, og det tar tid å justere dette til Marienlysts forsimplede utgave av CNN.

Men Marienlyst er i the loop. Plutselig var Bidens skandale øverst i nyhetene. Det er ikke så merkelig. Det sikkerhetssamarbeidet som heter Trusted News Initiative, der alle de store mediene deltar sammen med Big Tech og Big Government, er nettopp opprettet for at ett narrativ skal herske og andre skal undertrykkes.

Nå er det endringer på gang. Å la en president falle er ikke småtteri. Biden skal instrueres til å forstå at han er ute. Han sitter på oppsigelse. Det blir færre opptredener. De som skyver ut Biden, tar neppe sjansen på å slippe til Kamala. Hun kan ikke unnskylde seg med at hun er senil.

Det er mange ukjente faktorer i dette regnestykket. Hvis det stemmer at det er Susan Rice som er hjernen i Det hvite hus, med Obama i bakgrunnen, er det et sårbart system.

Det lille flertallet Republikanerne vant i Representantenes hus, kan skape mye trøbbel. Jim Jordan har allerede varslet at Bidens dokumenter og håndteringen av saken i justisdepartementet skal granskes. Som leder av justiskomiteen har han den samme stevningsmakt som Demokratene har misbrukt i flere år.

FBI-sjef Christopher Wray og justisdepartementet har suverent ignorert krav om utlevering av dokumenter. Dét kan bli vanskelig denne gang.

 

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.