T.v.: Donald Trump Jr. taler under CPAC 2023. Stillbilde: Newsmax / YouTube. T.h.: Skjermbilde av MxM News: App Store.

Den politisk styrte boikott- og kanselleringskulturen i USA har nå til og med spredd seg til banksektoren. PNC, en av USAs største banker, har uten forvarsel og nærmere begrunnelse, kansellert bankkontoen til betalingsapp’en knyttet til MxM News, Trumps nylig lanserte alternativ til hovedstrømsmedia og til Big Tech-kontrollerte Apple News og Google News.

Flere republikanere har kritisert PNC for kanselleringen og stemplet det som Big Tech censorship. Demokratene, Big Tech, establishment og etablerte media gjør hva de kan for å stikke kjepper i hjulene for alternative media. De vil selv kontrollere narrativene og går i strupen på alt som utfordrer deres meningsmonopol.

Noe tilsvarende inntraff i januar da videodistributøren DirectTV kastet ut den konservative kanalen Newsmax uten noen nærmere begrunnelse.

Donald Trump Jr., som driver MxM News, uttalte til Fox News at dette viser hvordan også bankene nå legger seg flate for woke-bevegelsens agenda, at det skulle være ulovlig å drive politisk diskriminering og at kanselleringen av MxM burde gjøres gjenstand for nærmere etterforskning.

Det kommer ikke til å skje. Myndighetene gjør ingen ting. Banken og de selskapene det gjelder, sier de kan velge å selge sine produkter til hvem de vil. Alle mulig annen diskriminering er ulovlig. Men det er ingen lovgivning som hindrer dem i å ekskludere kunder de av politiske grunner ikke liker. Her gjelder ikke diskrimineringslovene.

Kanselleringskulturen vil fortsette og antakelig utarte inntil det kommer så langt at velgerne reagerer som kunder og slår tilbake i markedet med samme mynt ved å la være å kjøpe produktene til de virksomhetene som driver med politisk kansellering og diskriminering.

Min hjemmelsmann i North Carolina sier at Demokratene og de liberale nå begynner å bli desperate. Biden, som nå har annonsert at han vil stille til gjenvalg i 2024, går på den ene blemma etter den andre. Og det er åpenbart for alle at Kamala Harris ikke er noe presidentemne. Det har stilt Demokratene i en kattepine. Få har troen på at Biden vil bli gjenvalgt.

At den fargede og radikale Lori Lightfoot nettopp ble sparket som borgermester i Demokratenes bastion i Chicago, representerer nok et skudd for baugen og et alvorlig signal for Demokratene. Hun er den første borgermesteren i Chicago som ikke er blitt gjenvalgt på 40 år.

Folk ser rett og slett at kriminaliteten og det økonomiske vanstyret sprer seg i byer og distrikt styrt av Demokratene. Og de har ikke glemt covid-hysteriet. Nå ser de at dødsratene stiger med vaksineringsgraden.

Den jevne mann i gata sliter med stigende matvarepriser og økt boliglånsrente. Mange lever fra den ene lønnssjekken til den neste og på kredittkort med skyhøye renter. Det kan ikke fortsette veldig lenge.

Stadig flere skjønner at Demokratenes politikk er destruktiv og at den politiske ensrettingen og propagandaen i hovedstrømmedia er nettopp det, ensidig propaganda. Tilliten til myndigheter og etablerte medias forvrengte narrativ er på et lavmål.

Og selv om Ron DeSantis seiler opp som en stadig sterkere utfordrer til Trump og selv om stadig flere også på Republikansk side begynner å bli lei Trump, erkjenner stadig flere på Demokratisk side at han hadde rett i mye og at Demokratenes politikk fører galt avsted. Balansen mellom disse to gruppene av svingvelgere kommer til å avgjøre presidentvalget til neste år.

Utfordringen for Demokratene er at de ikke har noen gode kandidater. Utfordringen for Republikanerne er Trumps ekstreme form og figur. Selv om han nå opptrer i noe mer modifisert utgave av seg selv er Trump fortsatt Trump. Rivaliseringen mellom Trump og DeSantis i forbindelse med den republikanske nominasjonen vil dessuten kunne bli ødeleggende.

Og det ligger en stor X-faktor i krigen i Ukraina.

Biden er nå en av de mest upopulære presidentene noen sinne. Han trenger krigen for å vinne valget. Som amerikanske presidenter før ham har brukt kriger, amerikansk intervensjonisme og trusselen om ytre fiender for å konsolidere egen velgerplattform, gjør Biden nå det samme.

Men mange velgere, også på Demokratenes side, begynner å bli lei stadige kriger i fjerne land for saker de har et fjernt forhold til. Den 21 år lange og mislykkede krigen og den ydmykende retretten fra Afghanistan, har gjort amerikanerne krigstrette. Det kommer til å slå inn i presidentvalgkampen.

Mange mener, og trolig med rette, at russerne ikke hadde invadert Ukraina dersom Trump hadde blitt valgt til president i 2020. Og mange tror at Trump faktisk er kapabel til å få en hurtig slutt på krigen dersom han blir gjenvalgt.

Utviklingen i krigen i Ukraina de neste månedene vil få føringer for amerikansk innenrikspolitikk på samme måte som amerikansk innenrikspolitikk legger føringer for krigen i Ukraina.

Mens politikerne på begge sider med få unntak (Donald Trump og etter hvert også Ron DeSantis) konkurrerer i å opptre som hauker og patriotiske krigshissere, er den jevne amerikaner enda mer økonomisk presset, enda mer krigstrett og enda mer desillusjonert enn ved valget i 2016. Det kan blir Trumps trumf-kort i 2024.

Men Biden-administrasjonen, det demokratiske partiet, liberale hovedstrømsmedia og Big Tech fortsetter ufortrødent på samme kurs. De skyr åpenbart ikke noe middel for å sverte Trump, svekke Trump-kampanjen og forhindre at han skal stille til valg igjen i 2024.

Valget synes å stå mellom en «sprø» presidentkandidat med et fornuftig politisk program på den ene siden, og en alderssvekket presidentkandidat med en farlig utenrikspolitikk og en innenrikspolitikk som allerede er i ferd med å gå opp i sømmene.

«This is fucking insane», sier min amerikanske hjemmelsmann.

Dette kommer ikke til å ende bra.

 

Øystein Steiro Sr.
Vaktmester

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.