Foto: AP / NTB.

Elon Musk anklager retts­vesenet i USA for å være mer opptatt av å jage Donald Trump enn andre politikere. En slik forskjells­behandling vil svekke allmennhetens tillit til retts­systemet, sier han.

Det var natt til fredag norsk tid at Tesla-sjefen, SpaceX-gründeren og verdens rikeste mann kritiserte den selektive rettsforfølgelsen av Trump på Twitter, plattformen han selv har overtatt:

Den amerikanske advokaten, forfatteren og mediepersonligheten Mark Levin, som i sin tid arbeidet for Reagan-administrasjonen, uttrykker seg i langt hardere ordelag til Sean Hannity hos Fox News.

Bandittene i Det hvite hus og det Demokratiske partiet ønsker en ettpartistat der de tar kontroll over landet, og de har misbrukt Justisdepartementet og FBI for å få det til, sier Levin, som kaller justisminister Garland for en mafiaadvokat.

Dette er en krig mot Trump, mot det Republikanske partiet og mot selve republikken, fastslår Levin, som kaller Joe Biden den største kjeltringen som har sittet i Det hvite hus, og ellers anfører en rekke formelle innvendinger mot tiltalen mot Trump.

The Donald selv sier at Biden-administrasjonen er korrupt:

«The corrupt Biden Administration has informed my attorneys that I have been Indicted, seemingly over the Boxes Hoax, even though Joe Biden has 1850 Boxes at the University of Delaware, additional Boxes in Chinatown, D.C., with even more Boxes at the University of Pennsylvania, and documents strewn all over his garage floor where he parks his Corvette, and which is ‘secured’ by only a garage door that is paper thin, and open much of the time,» Trump said on Truth Social.

En journalist spør seg om Trump kanskje kan unngå straffeforfølgelse ved å oppgi presidentvalgkampen:

The news sent shock waves throughout the media world, with prominent liberal journalists like MSNBC host Rachel Maddow even asking if Trump could seek a «political solution» to his indictment by telling the Department of Justice that he would drop out of the 2024 presidential race.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.