Stillbilde: KRDO / YouTube.

Snart en uke etter kongressvalget i USA er det fremdeles ikke endelig avgjort hvem som vinner flertallet i Representantenes hus.

Idet sluttresultatene fremdeles uteblir i 13 av de 435 valgdistriktene til Huset, er Republikanerne med 217 representanter kun én plass unna et flertall på 218 etter seire i vippedistrikter i Arizona, California og New York, skriver Wall Street Journal. Demokratene på sin side har i øyeblikket 205 plasser.

Republikanerne har ledet gjennom hele prosessen, men etter hvert som opptellingen i de resterende distriktene har skredet frem, har ledelsen krympet. Sannynligheten for at Demokratene vinner på målstreken er heller ikke bare teoretisk.

Grafikk: Wall Street Journal

En analyse av de 13 gjenværende distriktene viser at Demokratene leder i 9 av dem, mens Republikanerne leder i 4.

Tre av disse sistnevnte er Californias 3., 22. og 27. valgdistrikt, der det fremdeles gjenstår mange stemmer å telle opp.

Det fjerde er Colorados 3. valgdistrikt, der de aller fleste stemmene er talt opp og den Republikanske kandidaten i øyeblikket har 50,17 prosent av stemmene mot den Demokratiske kandidatens 49,83 prosent – en overvekt på bare drøyt ett tusen stemmer.

Radiostasjonen KRDO i Colorado Springs kan imidlertid opplyse om at det fortsatt gjenstår poststemmer, men at det ikke er kjent hvor mange – og at valgfunksjonærene ikke vil oppdatere restulatet før torsdag.

Det kan altså fremdeles ta lang tid før vi vet hvem som får flertall i Representantenes hus.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.