Den årlige prisveksten i USA var på 9,1 prosent i juni. Økonomer hadde spådd at den årlige inflasjonen ville være på 8,8 prosent. Biden-regimet kjører økonomien mot stupet.

Økonomene spådde altså en økning i inflasjonen på 0,2 prosentpoeng sist måned. Resultatet ble 0,5 prosentpoeng. Det er 2,5 ganger så mye.

Det er særlig økte priser på drivstoff, mat og husleie som presser privatøkonomien til husholdningene ytterligere. Prisene økte med 1,3 prosent fra mai til juni.

Noen økonomer har hatt håp om at inflasjonen kan nå eller nærme seg en kortsiktig topp. Det er blant annet fordi drivstoffprisene falt fra 5 dollar per gallon til 4,66 dollar i juni.

I tillegg har kostnader knyttet til skipsfart og handelssvarer begynt å falle.

Prisene på handelsvarer faller, altså. Det kan kanskje skyldes at mange amerikanere ikke har råd til shopping, siden alle pengene går til drivstoff, energi og mat?

Inflasjonen er en viktig årsak til at tilliten det amerikanske folket har til president Joe Biden er på bunnivå.

I juni svarte 40 prosent av voksne amerikanere at de mente at kamp mot prisvekst burde være en prioritet hos myndighetene. I desember sa 14 prosent det samme. (NTB)

Biden-regimet har hatt verktøyene regimet trenger for å snu utviklingen, men «det grønne skiftet», boikott av Russland og massemigrasjon prioriteres. Penger trykkes i et rasende tempo. Dette øker bare presset på prisene.

Det kan snært være for sent. Sentralbanken (Feds) er i ferd med å miste kontrollen over inflasjonen, og stagflasjon i USA er en reell trussel.

Inflasjonen i USA: Fed har allerede mistet kontrollen

I går så jeg filmen The Big Short, som forteller historien om de få som forutså kollapsen i det amerikanske boligmarkedet i 2007. De ble sett på som idioter, men de fikk rett.

Nå er situasjonen litt annerledes. En rekke økonomer og andre eksperter har spådd det vi opplever nå. Selv om enkelte har opplevd utestengelser i denne runden også, er de for mange til å avskrives som rene idioter.

I dag sitter man igjen med en følelse av at de som styrer vet hva som er i ferd med å skje. Grunnen til at de ikke handler er at de ønsker denne utviklingen.

The Great Reset akselererer.

Katastrofetall for Biden, mister støtte i rekordfart

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.