Inflasjonen i USA var på 6,2 prosent i de tolv månedene fram til oktober – det største hoppet siden 1990. Er det én ting folk merker, så er det stigende priser. I realiteten er det et lønnskutt.

Biden synes ikke å forstå at når han pøser 1200 milliarder dollar inn i økonomien, mye av det på tulleting, vil inflasjonen øke. Det gjør den når seddelpressen går varm. Men Biden-regimet hevder freidig at pakken skal betale seg selv. Hvis Demokratene skulle få vedtatt 4000 milliarder dollar-pakken, vil dollaren knele.

Prisøkningen som vises i nye tall fra USAs arbeidsdepartement, er det største årlige spranget i konsumprisindeksen siden november 1990. Prisveksten er drevet av økte priser på drivstoff, biler og mat.

Konsumprisindeksen steg i oktober med 0,9 prosent sammenlignet med september, en økning som er mer enn dobbelt så stor som mellom august og september.

– Inflasjonen rammer amerikanernes lommebøker, og å snu utviklingen er en topprioritet for meg, sa Biden etter at tallene ble kjent. (NTB)

Men Bidens politikk gjør det motsatte av å dempe prisveksten. Han heller bensin på bålet.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.