Den amerikanske sentralbanken hever basisrenten med 0.75 prosentpoeng, tre ganger normalen. Det er uttrykk for at inflasjonen på ingen måte er brakt under kontroll og et kraftig skudd for baugen for Demokratene, halvannen måned før midtveisvalget.

Dette er den tredje trekvartingen som renten er økt med etter hverandre.

The three-quarter percentage point hikes in June, July and September – the most aggressive series of increases since 1994 – underscore just how serious Fed officials are about tackling the inflation crisis after a string of alarming economic reports. Policymakers voted unanimously to approve the latest super-sized hike.

De tre-kvarts prosentpoengøkningene i juni, juli og september – den mest aggressive serien av økninger siden 1994 – understreker hvor seriøse Fed-tjenestemenn er med å takle inflasjonskrisen etter en rekke alarmerende økonomiske rapporter. Politikere stemte enstemmig for å godkjenne den siste superstore fotturen.

Finansmarkedene begynner å bli nervøse. Basisrenten ligger nå på 3,25 poeng og det ligger an til nok en trekvartheving frem mot jul. Da vil renten ligge på 4,4 prosent. Bakene er allerede på 6 prosent til lånekundene. Det svir.

Mortgage rates have nearly doubled from one year ago to 6%, while some credit card issuers have ratcheted up their rates to 20%.

Boliglånsrentene har nesten doblet seg fra for ett år siden til 6 %, mens noen kredittkortutstedere har økt rentene til 20 %.

Ekspertene er redd at USA kan havne i resesjon. Andre sier at USA allerede befinner seg i resesjon og risikerer å havne i depresjon. De underliggende faktorene som driver inflasjonen er ikke brakt under kontroll og Biden-regimet ser ikke ut til å være opptatt av det heller. Den fikk Kongressen til å bevilge 700 milliard dollar til Inflation Reduction Act, en latterlig betegnelse, for bruk av penger i denne størrelsesorden er det som har skapt inflasjonen. Nå fortsetter man i samme spor. Samme med reduksjonen i studentlånene.

https://www.foxbusiness.com/economy/fed-meeting-interest-rate-hike-jerome-powell

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.