Amerikanske demokrater var rasende over Donald Trumps seier i presidentvalget i 2016. De og deres allierte i media var rasende over at en Amerika-første-populist kunne like det svikte deres globalistiske politikk. Det er derfor den ulykkelige Hillary Clinton oppfant den russiske konspirasjonen.

Trump hadde vunnet, sa demokratene, som et resultat av russisk innblanding i valget og som et resultat av en konspirasjon mellom Donald Trump og Vladimir Putin. Nøyaktig hvordan de to skurkene hadde klart å overbevise millioner av amerikanere ble aldri forklart, men den såkalte Russland-porten var nok til å få Representantenes hus til å ønske å stille presidenten for riksrett.

Senatet ville ikke gå med, men demokratene lyktes i alle fall med å fremstille Trump som en illegitim president, og det er fortsatt Hillary Clintons påstand.

En årelang etterforskning viste at beskyldningene mot Trump kom ut av løse luften.

Men i forkant av mellomvalget 8. november kan USA stå overfor et reelt utenlandsk forsøk på å svinge utfallet til fordel for republikanerne.

Ledet av Saudi-Arabia har OPEC nettopp annonsert at oljekartellet vil kutte produksjonen med to millioner fat om dagen – og dette i en situasjon der president Biden har tryglet dem om å levere mer olje slik at han kan holde bensinprisene nede og unngå rasende forbrukere utøse sin kjærlighet over sine politiske motstandere.

Saudierne har gode grunner til å ville stikke Joe Biden, som er i ferd med å endre Midtøstens maktbalanse til fordel for deres dødelige fiende Iran. Biden har forbudt amerikanske produsenter å levere den oljen som trengs, men prøver febrilsk å inngå en avtale med mullahene i Teheran som vil gi dem tilgang til å eksportere mer olje, gi dem utallige milliarder, som de bl.a. kan bruke til å destabilisere det saudiske regimet, og bane vei for at de snart kan skaffe seg atomvåpen. Hvis Biden lykkes med planen sin, vil Midtøsten bli Irans innflytelsessfære og tvinge Israel til å ta dramatiske mottiltak, fordi mullahene ikke har lagt skjul på at deres mål er å utslette den jødiske staten.

Og alt dette av hensyn til «den grønne omstillingen», som demokratene har agitert for siden de kom til makten, men som de ikke mener noe med. Hvis de gjorde det, ville de ikke storme ulike useriøse stater for å få dem til å levere oljen de nekter å produsere i USA.

Mye står på spill ved mellomvalget, bl.a. frihet og vestens overlevelse.

Og mens vi i Vesten feirer den grønne fremtiden, kjemper Irans kvinner en desperat kamp mot undertrykkerne som Biden forkjemper.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.