Hillary Rodham Clinton, former First Lady of the United States arrives and Chelsea Clinton at BBC Radio studios on November 11, 2019 in London, England. Photo credit: Mirrorpix / Mega/Scanpix

Hillary Clinton antyder at grunnen til at britene stemte nei til EU i 2016 var russisk innblanding. Hun angriper Boris Johnsons regjering for ikke å ville publisere en rapport om mulig russisk påvirkning.

Remain-siden og Resistance-siden (anti-Trump) gjør all motstand mot deres egen agenda  til et spørsmål om illegitim påvirkning eller illegitim oppførsel – jfr. Trumps Ukraina-samtale.

Våpenet de bruker er mistenkeliggjøring. Hvis den britiske regjering fikk rapporten i oktober burde den vært ute nå og hvis ikke skyldes det at regjeringen frykter konsekvensene. Medier som NTB står i kø for å propagandere denne versjonen.

Man benytter seg av insinuasjoner: Ordet hemmelighold er både faktuelt – og insinuerende. Vi vet ikke om rapporten er hemmeligholdt, ordte brukes her som en villet handling, mens det er rutine for en rapport som berører nasjonale interesser, og det er nettopp dobbeltbetydningen man spiller på. Leseren skal forledes til å komme til en konklusjon om «hemmelighold» uten selv å være klar over det.

Hillary har siden høsten 2016 blitt ganske «unhinged» og sier ting direkte og overdrevent. Hun tar munnen for full. Dette gjør at hun ikke lenger har samme status i USA. Selv i liberale kretser er hun nå ikke velkommen. Men journalistene er blitt radikalisert sammen med henne og Demokratenes venstrefløy. De kjører på.

Det er ett motiv bak denne agitasjonen: Demokratene og Hillary står selv for fall. Ombudet for Justis og FBI, Michael Horowitz har levert en omfattende rapport om hvordan FBI fikk lov å overvåke Trump-medarbeider Carter Page av den såkalte FISA-domstolen. Man leverte en søknad som man visste bygget på sviktende premisser, den såkalte Steele-rapporten, som var et bestillingsverk av Demoratene og Hillary. Mye tyder på at Steeles kilder var russerne. De kan ha foret Steele med falsk informasjon, for rapporten er ikke verifisert på noe vesentlig punkt. Det er således Hillary og Demokratene som kan ha samarbeidet med russerne, ikke Trump.

Statsadvokat John Durham gransker om det ble begått ulovligheter mot Trump-kampanjen og mot presidenten. Meget tyder på at det kommer tiltaler.

Det er dette Damoklessverdet Demokratene forsøker å utsette skal falle over deres hoder.

Medier som slavisk følger Hillarys script får store problemer.

NTB har hele tiden skrevet som om Demokratene og Hillary har rett.

Clinton med skarp kritikk mot Johnsons hemmelighold av Russland-rapport

Hillary Clinton sier det er skammelig om ikke den britiske regjeringen publiserer rapporten om mulig russisk innblanding i brexitavstemmingen i 2016 før valget.

Rapporten var klar i mars og sikkerhetsklarert og sendt til statsministerens bord for godkjenning i oktober, men publiseringen lar vente på seg.

– Alle som stemmer i dette landet fortjener å se rapporten før valget finner sted, sier hun i et intervju med BBC Radio 4.

Flere har mistenkt Storbritannias statsminister Boris Johnson for å ville drøye publiseringen til etter valget 12. desember fordi han er redd for pinlige avsløringer. Dette har regjeringen imidlertid avvist.

I radiointervjuet sier Clinton at Russland «uten tvil» fast bestemt forsøker å forme politikken i vestlige demokratier.

– Ikke til vår fordel, men til deres, sa demokraten, som tapte presidentvalget i 2016 mot Donald Trump i en valgkamp som amerikanske etterretningssjefer har sagt ble påvirket av russisk innblanding.

– Jeg finner det uforklarlig at deres regjering ikke vil offentliggjøre en regjeringsrapport om russisk påvirkning. Uforklarlig og skammelig, fortsetter hun.

Statssekretær i utenriksdepartementet Chris Pincher har tidligere sagt at rapporten går gjennom en «intensiv sikkerhetsgjennomgang». Han har også sagt at det ikke finnes bevis for vellykket russisk innblanding i britiske valg. (NTB) 12. nov

 

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.