Til tross for at Biden-regimet misliker oljenæringen og satser på grønne løsninger som ikke virker, så fortsetter USAs produksjon av fossilt brensel å vokse. Dermed vokser økonomien, noe som Biden helt ufortjent kan tjene på.

Det er et av de bemerkelsesverdige funnene i Bureau of Economic Analyses ferske rapport om delstatenes BNP-vekst i 2023, som alltid er lærerik når det gjelder regionale og industrielle økonomiske trender, skriver Wall Street Journal.

USAs økonomi vokste med 2,5 prosent i fjor, og delstatene som produserer fossilt brensel ledet an. Disse inkluderer North Dakota, Texas, Wyoming, Oklahoma, Alaska, West Virginia og New Mexico. Gruvedriften bidro med rundt to til tre prosentpoeng til BNP-veksten i disse delstatene, hvor den totale veksten ligger på mellom 4,1 % og 5,9 %

Med unntak av New Mexico er samtlige av de delstatene med høyest vekst ledet av Republikanske guvernører.

BNP-veksten i de fleste andre delstater var svak, særlig i nordøstlige delstater som New York (0,7 %) og New Jersey (1,5 %) og i Great Lakes-regionen. Biden skryter av produksjonsboomen i Midtvesten, men folk i Wisconsin (0,2 %), Ohio (1,2 %), Illinois (1,3 %), Indiana (1,4 %) og Michigan (1,5 %) merker ikke noe til det.

Disse delstatene styres av guvernører fra Demokratene, med unntak av Ohio og Indiana. I tillegg er Chris Christie (R) guvernør i New Jersey, men han har lenge vært ansett som en typisk RINO (Republican in name only).

I det meste av Midtvesten trakk redusert industriproduksjon ned veksten. Det er ikke overraskende, ettersom investeringene i næringslivet i fjor var svake. Ett unntak var altså olje- og gassutvinning, som Demokratene med sin Green New Deal i praksis forsøker å utrydde.

Den amerikanske oljeproduksjonen nådde i fjor rekordhøye 13,3 millioner fat om dagen, mens produksjonen av naturgass økte til rekordhøye 45,6 billioner kubikkfot. Det meste har skjedd på delstatlig og privat grunn, noe de føderale myndighetene har liten mulighet til å stoppe. Dette er grunnen til at statens inntekter fra olje- og gassavgifter og skatter i Texas i fjor steg til 26,3 milliarder dollar.

Privatfinansiert utvinning av fossilt brensel bidrar langt mer til å styrke den amerikanske økonomien enn de hundrevis av milliarder av dollar Biden kaster etter batteribiler og «grønn energi».

«Bidenomics» viser Bidens impotens før presidentvalget 2024

Det er fracking-boomen som skaper veksten. Veksten kunne vært ennå større, særlig når det gjelder naturgass. Men mangelen på rørledningskapasitet for transport av gass, innført av Biden-regimet, forhindrer ytterligere vekst. Bidens utsettelse av eksportprosjekter for flytende naturgass (LNG) har også bidratt til økt usikkerhet.

Energiprisene i USA er uansett lavere enn de ellers ville ha vært uten veksten i fossil energi. Naturgassprisene nådde et historisk lavmål på 1,49 dollar per million British thermal unit (Btu) i forrige måned.

De globale oljeprisene og de amerikanske bensinprisene har den siste tiden steget på grunn av geopolitisk usikkerhet, men de ville vært betydelig høyere hvis det ikke hadde vært for den økende amerikanske oljeproduksjonen.

Illinois’ guvernør J.B. Pritzker, som er svært opptatt av klimaendringer, tvitret likevel i forrige måned at «takket være Biden-administrasjonens visjon og lederskap har USA oppnådd energiuavhengighet for første gang på 40 år!».

Han fremhevet et diagram som viser at USA nylig ble nettoeksportør av olje, naturgass og kull, mens Kinas nettoimport av fossilt brensel har økt.

«Kognitiv politisk dissonans, ditt navn er Pritzker,» konkluderer WSJ.

Biden har ikke æren for USAs fossile boom, men han nyter godt av den, akkurat som Barack Obama gjorde i 2012. Presidentens største økonomiske suksess er noe han har gjort alt i sin makt for å motarbeide, konkluderer WSJ.

Det finnes dog ingen rettferdighet i politikk, og Bidens mislykkede forsøk på å redusere produksjonen av fossil energi kan faktisk gi ham noen ekstra stemmer i presidentvalget i november.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.