Biden-regimet planlegger nye regler som skal eliminere kraftverk som drives med fossilt brensel. Energiknapphet vil garantert bli resultatet. Nye reguleringer knyttet til klimagalskapen kommer så raskt at det er vanskelig å holde følge.

Torsdag la Environmental Protection Agency (EPA) frem sitt siste forslag med reguleringer som i praksis vil stenge kullkraftverk og forby nye naturgassanlegg.

«Med dagens kunngjøring kan kraftsektoren ta planleggingsbeslutninger med et komplett utvalg av informasjon», sier EPA i en pressemelding.

Oversettelse: Kom i gang med den grønne energiomstillingen, for vi er fast bestemt på å eliminere fossile energikilder.

Dette skriver Wall Street Journal, som ikke lar seg imponere. Det er faktisk vanskelig å lage en plan for noe som er teknisk, fysisk, matematisk og økonomisk umulig.

Obama startet nedleggelsene av USAs kullkraftverk. Biden kjører på, med nye og strenge standarder for kvikksølv, avløpsvann og askedeponering. Obamas Clean Power Plan, som Høyesterett underkjente, erstattes av EPA med en regel som krever at kullkraftverk og nye gasskraftverk tar i bruk karbonfangst og -lagring innen 2032.

Pengene hives etter klimamonsteret. I fjor var det bare ett kommersielt kullkraftverk i verden som brukte karbonfangst, og ingen gasskraftverk gjorde det.

Inflation Reduction Act (IRA) er redningen, med massive subsidier og skattefordeler, hevder EPA.

Men subsidiene må være to til tre ganger større for å gjøre teknologien kostnadseffektiv på et kullkraftverk. Karbonfangst reduserer anleggets effektivitet, noe som også øker kostnadene.

Karbonfangst bruker 20-25 % av elektrisiteten som genereres av et kraftverk. Dette fører selvsagt til mindre produksjon og høyere priser (eller lavere lønnsomhet). Samtidig øker behovet for generatorer for å levere samme mengde strøm. Men nye gasskraftverk vil ikke bli bygget fordi teknologien vil gjøre dem ulønnsomme. Det er altså en klassisk «catch-22», skriver WSJ.

Seks milliarder mennesker kan dø hvis man slutter med olje

Karbonfangst og -lagring medfører en hel rekke andre problemer i forhold til rørledninger og plassering.

Alt dette skjer samtidig som etterspørselen etter kraft øker kraftig på grunn av nye produksjonsbehov og en boom innen kunstig intelligens.

Bare Texas forventer en etterspørselsvekst frem mot det magiske året 2030 med 40 000 megawatt, rundt syv ganger så mye strøm som New York City bruker til enhver tid.

Årsaken er velkjent også for oss nordmenn.

Kraftbehovet i Texas vil nesten dobles i løpet av de neste seks årene på grunn av datasentre, produksjonsanlegg, kryptogruvedrift og elektrifisering av olje- og gassutstyr.

Hva er det som får komplett idioti som elektrifisering av olje- og gassproduksjon til å spre seg? Hvem er det som presser frem disse sinnssyke ideene? Gassen og oljen forsvinner jo ikke, den blir bare brent et annet sted. Det eneste som forsvinner, er pengene.

Dette er fordeling i klimahysteriets tid: Ta fra de fattige og gi til de rike. Hvor er nåtidens Robin Hood?

Trusselen om strømbrudd var reell under en varm periode i Texas sist sommer. Samtidig vil EPA snart lansere en ny regel for å redusere CO2-utslippene fra eksisterende gasskraftverk. Dette kan føre til nedstengninger og enda større kraftmangel.

Samtidig har Kina bygget ut rundt 200 gigawatt med kullkraft i løpet av de siste fem årene – omtrent like mye som hele den amerikanske kullflåten.

Bidens angrep på fossilt brensel vil ikke ha noen effekt på den globale temperaturen.

Men det vil øke strømprisene uansett hva EPA sier. Elektrisitetsprisene er allerede skyhøye midt i den regjeringsstyrte grønne overgangen, spesielt i stater som California, New York og New Jersey som har gjort mest for å straffe fossilt brensel.

***
Selv noen fra Demokratene reagerer. Marcy Kaptur, Henry Cuellar, Mary Sattler Peltola, Vicente Gonzalez og Jared Golden oppfordret forrige helg president Biden til å utsette ferdigstillelsen av EPAs planer fordi de «utilsiktet kan forverre eksisterende problemer knyttet til uoverkommeligheten av elektrisitet» og forårsake «økt risiko for elektrisk pålitelighet.»

Bidens kan regne med rettssaker, usikkerhet og reduserte investeringer. Statsgjelden vil øke mens borgerne fryser eller svetter. Energirasjonering er en reell mulighet.

Biden kunne ikke brydd seg mindre. Det rammer tross alt bare de foraktelige innbyggerne i landet han er president i. Snart er det vår tr, men først skal alt vi eier bli håvet inn av Stør, Solberg og resten av mafiaen.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.