Terrorangrepet i Israel, som er fulgt opp av venstresidens fokus på sikkerheten til befolkningen i Gaza, og studenter som åpenlyst støtter palestinerne, er nok et eksempel på den moralske kollapsen i det amerikanske samfunnet.

Dette skriver Victor Davis Hanson i American Greatness. Han minner om at hele Midtøsten feiret etter at 3000 sivile ble drept i terrorangrepet mot World Trade Center i 2001.

Nå er galskapen tilbake igjen, og vi er vitne til gjenoppblomstringen av en normalisering av radikale islamske terrorister, selvsagt i muslimske land, men også på hjemmebane over store deler av Vest-Europa og USA.

Jeg antar at teorien er at ingen i Amerika bryr seg så mye om radikale islamister som fråder om munnen, enten i utlandet eller her.

Og resultatet er at de sørger for at deres forsvar for drap vokser – allikevel vil dette overmotet nesten sikkert skape en mot reaksjon, et sinne som sakte men sikkert fører til en voksende motstand mot radikal islam.

USAs Midtøsten-politikk er ruinert

Biden smisker med Iran og etterlot 6 milliarder dollar som nå brukes til å finansiere terrorgruppen Hamas med våpen. Biden etterlot våpen for 80 milliarder dollar i den katastrofale tilbaketrekningen fra Afghanistan.

De eneste som støtter denne dødelige galskapen er pinlige grupper på venstresiden: Black Lives Matter, The Squad, Democratic Socialists of America, og studenter som er indoktrinert i woke.

Hatet mot jøder og Israel har disse til felles, noe de har vist ved å markere sin begeistring for massedrapene til Hamas ved å feire og vifte med palestinske flagg i demonstrasjoner over USA. Det samme ser vi over hele Vesten.

Til og med noen venstreorienterte demokrater ble sjokkert over sine kollegaer og sine egne velgeres holdninger, som de selv har vært med på å skape. BLM-minnesmerker finnes fortsatt i en rekke amerikanske byer, som et minne over den galskapen som skjedde i 2020, med full støtte fra de aller fleste av Demokratene.

Ukraina vs. Israel

De fleste amerikanere støtter våpen til Ukraina for å avvise den russiske aggresjonen. Men noe begynner å bli merkelig med disse to respektive krigene.

For mens amerikansk UD reagerte sterkt på russernes invasjon av Ukraina, så begynte de nesten umiddelbart å snakke om våpenhvile mellom Israel og Hamas, mens likene fortsatt var varme og nesten 200 gisler oppholdt seg på Gaza. Dessuten virker UD helt å ignorere at rundt 30 amerikanske statsborgere er drept.

I Ukraina-krigen skal det totalt være et sted mellom 6-800.000 totalt døde og sårede, men der maser ikke Biden-regimet om noen våpenhvile., skriver Hanson. Men etter noen tusen døde og sårete, som Hamas ene og alene må stå til ansvar for, der snakker ingen om å støtte Israel as long as it takes.

Dessuten: Har USA virkelig råd til å bruke 120 milliarder dollar så langt for å støtte Ukraina, og samtidig ha penger og produksjonsevne til å bistå IDF i den kommende invasjonen av Hamas? Situasjonen kan bli kritisk for Israel hvis også Hizbollah går til massivt angrep nordfra, med støtte fra Iran.

300.000 artilllerigranater ble sendt fra israelske depoter til Ukraina. Disse trenger Israel nå selv for å forsvare sitt folk.

Bidens nihilisme langs USAs egne grenser taper nå støtte selv hos de venstreorienterte som bidro til å fremme den. Biden ødelegger selve basen til sitt eget parti, ved å fremmedgjøre velgere sentralt i en rekke storbyer og hos minoriteter i grenseområdene, som lider under de ufattelige mengdene av illegale migranter som strømmer inn, og bringer med seg narkotika, vold og sexslaveri.

Snart vil disse hordene fylles opp med mengder av USA-hatende islamister fra Gaza, noe som vil gjøre situasjonen utrygg for amerikanske jøder, men også for resten av befolkningen.

Biden-regimet må snart forstå at en rekke av såkalte allierte ikke er hverken allierte eller venner. De er USAs fiender. Et eksempel er Tyrkia under Erdogan, som uten å skjule det tilnærmer seg Russland og støtter palestinerne fullt ut.

USA må slutte å tro at de er allierte med ikke-demokratiske islamistiske land, siden dette bare skaper problemer. Da er det bedre å unngå disse landene.

Campus

Amerikanske universiteter har krysset Rubicon ved å de facto tolerere at deres forfalne studenter heier på massedrap, mener Hanson. Etter George Floyd argumenterte akademia for at landet burde lytte til studentenes pseudo-moralske holdninger. Men nå viser det seg for stadig flere at disse studentene er forrædere mot ideen om et opplyst og fritt samfunn, som kaster bensin på jødehatets bål.

De minner om jødehatende, intolerante fascister på tyske universiteter på 30-tallet. Husk at også Hitler og nazismen fikk mye støtte fra den tidens akademia. Forakten for vanlige folk, deplorables, er gjenoppstått, tett fulgt av jødehatet.

Degrees from Harvard, Yale, and Stanford will soon become, not resume badges, but either embarrassments or certifications of a mediocre education. Or both.

Democratic Socialists of America skal holde demonstrasjon til støtte for Palestina i Times Square

Studenter krever «avkolonisering» av pensum, de forfalsker historien og jublet entusiastisk etter at Hamas hadde drept utallige barn, kvinner og eldre sivile israelere mens mengder av kvinner ble voldtatt. De jubler like høyt hver gang et amerikansk barn blir drept før fødselen.

The Gaza of Hamas is going down, but so are a lot of corrupt institutions and ideas that threw in with its lot.

Hjemme i Norge foregår det samme spillet, vi ligger bare noen år etter. Men våre myndigheter jobber intenst for at vi skal mål, med masseinnvandring som aldri virker å ta slutt, med kjønnsideologi og energikriser, vanstyrt økonomi og dyp korrupsjon blant våre såkalte politiske ledere.

Som skribent kan man ikke gjøre så mye mer enn å kritisere og avsløre det moralske forfallet, og forsøke å beholde den journalistiske integriteten og uavhengigheten.

Motivasjonen finner i alle fall noen av oss i barna våre, samt våre lyttere, seere, lesere og støttespillere.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.