Eksperter spår at en million flyktninger kan flykte fra Gaza som følge krigen mellom Israel og Hamas, og representanter som tilhører ytre venstre i Demokratene har sagt at USA burde ønske en del av dem velkommen.

Dette skriver New York Post.

– Femti prosent av befolkningen i Gaza er barn. Det internasjonale samfunnet så vel som USA bør være forberedt på å ta imot palestinske flyktninger mens de er svært forsiktige med å  undersøke nøye og ikke tillate medlemmer av Hamas, sier representanten Jamaal Bowman (D).

Bowman var aktiv i Democratic Socialists of America inntil 2022, og representerer den ytterste venstresiden i Representantenes hus. Han er også en del av The Squad sammen med slike som Ilhan Omar og Alexandria Ocasio-Cortez, som ved flere anledninger har blitt anklaget for å være antisemitter.

Democratic Socialists of America skal holde demonstrasjon til støtte for Palestina i Times Square

Representantene Tom Tiffany (R) og Andy Ogles (R) har introdusert lovforslaget The GAZA Act, som vil hindre Biden i å utstede visum til de med pass fra de palestinske myndighetene, samt blokkere Department of Homeland Security (DHS) fra å bringe palestinere til USA, skriver Breitbart.

En rekke fremtredende representanter for Republikanerne er sterke motstandere av å bringe palestinere til USA, blant annet senatorene Ted Cruz, Tom Cotton, Marco Rubio og Rick Scott.

Cotton mener Iran bør ta ansvaret for alle flyktninger fra Gaza som følge av deres tilstedeværelseskrig mot Israel.  Han mener at siden Iran er ansvarlig for de døde og ødeleggelser bør de også holdes ansvarlig for flyktningene.

– USA er den mest sjenerøse nasjonen i verden, men vi er ikke i stand til å ta imot flere flyktninger, spesielt fra en region med like høy risiko for terrorisme, gitt nasjonens manglende evne til å sikre vår egen grense eller undersøke de som allerede er her, sa senator Rubio til Post.

Cotton og Rubio representerer Florida, og delstatens guvernør Ron DeSantis (R) støtter det nye lovforslag som skal forhinde Biden-regimet fra å bringe mengder av palestinere til USA. Dette gjorde han klart for en gruppe tilhengere nylig, da han gjorde det klart at USA «ikke kan akseptere å ta imot folk fra Gaza inn i dette landet som flyktninger».

– Hvis du ser på hvordan de oppfører seg, er ikke alle Hamas, men de er alle antisemittiske, ingen av dem tror på Israels rett til å eksistere, [og] ingen av de arabiske statene er villige til å ta noen av dem, sa DeSantis.

Han fortsatte med å si at folk som misliker eller hater USA ikke bør slippes inn, og at man allerede har massive problemer på grunn av Biden-regimets åpne grenser i sør, hvor selv Bden-regimet og DHS innrømmer at hundrevis av folk oppført på USAs Terrorist Watch List har kommet inn i USA.

Også DeSantis mener flyktninger fra Gaza bør bringes til arabiske land.

USA har allerede gitt såkalte green cards til over en million immigranter hvert år, noe som kommer i tillegg til flere millioner illegale migranter. Denne politikken vil føre til at USA allerede i løpet av 2023 kan ha 50 millioner utenlandsfødte mennesker innenfor landets grenser.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.