«One Squad member down, eight to go», skriver New York Post i en leder i dag.

Den vulgære «brannmesteren» Jamaal Bowman tapte tirsdag kveld primærvalget for Demokratene mot George Latimer, og satte dermed punktum for en av de mer pinlige politiske periodene i New Yorks historie:

Vulgar junior fire marshal Jamaal Bowman lost his Democratic primary to George Latimer Tuesday night, bringing to an end one of the more embarrassing political tenures in New York history.

Bowman har fått kallenavnet «fire marshal» for det var han som utløste brannalarmen under en avstemning i Kongressen.

På den tiden sa Bowman at han trodde alarmen ville åpne døren og trakk i den ved et uhell, men overvåkningskamera viste at Bowman rev ned to nødutgangsskilt fra dørene før han utløste alarmen – og deretter løp sin vei. Bowman passerte senere syv politibetjenter fra Capitol Police uten å fortelle dem om «ulykken». Da var evakueringen av bygningen i full gang og varte i halvannen time.

Han er det første medlemmet av Squad – den venstreradikale partigruppen under representanten Alexandra Ocasio-Cortez – som har fått sparken, skriver The Post videre.

Bowmans fireårige periode i Representantenes hus vil ta slutt etter det dyreste primærvalget i Kongressen noensinne når det gjelder annonseutgifter. Latimers koalisjon av velfinansierte støttespillere inkluderte United Democracy Project, en super-PAC tilknyttet American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) som brukte svimlende 14 millioner dollar i løpet, og en kryptovaluta-gruppe kalt Fair Shake som finansierte reklame for ytterligere 2 millioner dollar.

Squad-medlemmet tok en tidlig ledelse tirsdag kveld etter at de første resultatene kom inn fra Bronx-delen av distriktet, der Bowman fikk 83 prosent av stemmene. Men bildet endret seg da valgdistriktene i Westchester rapporterte om en overveldende oppslutning om Latimer. Med 71 prosent av stemmene som var talt opp kl. 22:50, ledet Latimer over Bowman med 55,7 prosent mot 44,3 prosent.

Valgkampen utviklet seg raskt til å bli en folkeavstemning om krigen mellom Israel og Hamas og Bowmans offentlige kommentarer om den jødiske staten og dets folk. I forrige uke, i et intervju med WNYCs Brian Lehrer, anklaget Bowman Israel for å begå folkemord i Gaza. I det samme intervjuet ba Bowman om unnskyldning for at han benektet de grusomme voldtektene av israelske kvinner under Hamas-angrepet den 7. Oktober. Men da var det for sent. I helgen sa Bowman at jødene hadde segregert seg fra resten av Westchester. Førti prosent av velgere i fylket er jøder.

Men kanskje Bowmans kampanje nådde sitt høydepunkt lørdagen før valgdagen, skriver The Post videre. Da lovet han å vise f**king AIPAC makten til motherf**ing South Bronx under et manisk møte sammen med Squad-kollega Alexandria Ocasio-Cortez.

Mange kalte det et klovneshow, men det er kanskje en fornærmelse mot klovner.

;

Under talen i Younkers skrek han til sine tilhengerne at vil fortsette å kjempe for et fritt Palestina, og Gud hjelpe oss når vi lever i en bedre verden der det ikke er antisemittisk når vi sier «Free Palestine».

Pro-Hamas Bowman hyllet også det muslimske samfunnet over hele USA som han har omringet seg med under hele valgkampen. De har gitt ham beskyttelse, kjærlighet og takknemlighet, og de har hjulpet ham med å samle inn mer penger enn de noen gang har gjort før, sa han.

Teach New York Coalition/Westchester United – en gruppe tilknyttet Orthodox Jewish Union – bidro til å mobilisere medlemmer i tre dusin synagoger i Westchester til å stemme i primærvalget. Initiativet var offisielt upartisk, men stemningen var helt klart pro-Latimer og anti-Bowman, skriver The Post.

– Valgdeltakelsen vi har generert vil være en modell for jødiske samfunn over hele landet, sier Teach New Yorks grunnlegger og administrerende direktør Maury Litwack.

Rabbiner Evan Hoffman i New Rochelle, var en annen nøkkelperson i mobiliseringen av velgerne. Han stemte på Latimer og sa at 100 prosent av hans menighetsmedlemmer også gjorde det.

– Bowman er motstander av Israel og av jødene i sitt eget distrikt, sa rabbineren.

Representanten Alexandria Ocasio-Cortez vant Demokratenes primærvalg i distriktet sitt tirsdag. Det venstreekstreme «Squad»-medlemmet fikk nok stemmer til å slå den politiske nykommeren Marty Dolan, skriver The Post.

Men redaksjonen i avisen håper at Jamaal Bowmans tap er et forvarsel om hva som kommer til å skje til høstens valg.

Kanskje krigen mellom Israel og Hamas vil bli Squad-medlemmenes undergang?

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.