Squad-medlemmene Ilhan Omar og Cori Bush forvekslet Memorial Day med Veterans Day, og latterliggjøres nå på sosiale medier. «The Squad» er en gruppe bestående av de som tilhører ytterste venstre i Demokratene.

Memorial Day er en dag for å hedre falne amerikanske soldater. Veterans Day er en dag hvor alle som har tjenestegjort i det amerikanske forsvaret hedres, også de som kom uskadd hjem. En nokså vesentlig forskjell, med andre ord.

Omar skrev på sin X-konto:

På #MemorialDay hedrer vi de heltemodige mennene og kvinnene som har tjent landet vårt.

Vi skylder dem mer enn vår takknemlighet – de har mer enn fortjent tilgang til psykiske helsetjenester av høy kvalitet, jobbmuligheter, bolighjelp og de godene de ble lovet.

Bush fulgte det samme sporet:

I dag på #MemorialDay og hver dag hedrer vi veteranene våre i St. Louis.

Vi må investere i universelle helsetjenester, rimelige boliger, omfattende psykiske helsetjenester og utdannings- og økonomiske muligheter for veteranene våre når vi jobber for å bygge en verden fri for krig og vold.

Omar og Bush forsøkte å fremstå som patrioter, for deretter å gå direkte over til å promotere sine egne politiske kampsaker. Omar har jo tidligere sagt at hun først og fremst er somalier, så muslim.

DeSantis krever at Ilhan Omar blir kastet ut av Kongressen og utvist fra USA

Etter å ha blitt utskjelt av X-brukere for å ikke kjenne til forskjellen mellom disse to minnedagene slettet begge sine poster, skriver Breitbart News. Men selvsagt hadde folk tatt skjermdump av tabbene.

Både Omar og Bush la så ut nye meldinger, hvor de tydeligvis hadde fått hjelp til å forstå hva Memorial Day dreier seg om. Omar skrev:

På Memorial Day takker vi de modige menn og kvinner som uselvisk ofret livet i tjeneste for landet vårt. Takk til familiene som også har ofret og brukt tid på å sørge for at deres kjære blir husket.

Bush skrev noe lignende. Men amerikanerne hadde ikke glemt hva de hadde skrevet først.

ALX stilte også spørsmålet: «Er praktikanten din for dum til å slå opp hva Memorial Day hedrer, eller er du det?»

Hverken Omar eller Bush virker å være amerikanske patrioter. En X-post advarte også om at man bør passe seg medlemmer av Kongressen som later som de er amerikanere.

Andre Squad-medlemmer la ikke ut noe i det hele tatt, som f.eks. Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib og Gregorio Casar.

Ayanna Pressley, Jamaal Bowman, Summer Lee (D-PA) og Delia Ramirez klarte dog å legge ut relevante Memorial Day-innlegg, til ære for falne soldater.

For øvrig benyttet Joe Biden og Kamala Harris Memorial Day til å hedre George Floyd.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.