Ilhan Omars datter ble arrestert under Columbia Universitys anti-israelske demonstrasjon. Alexandria Ocasio-Cortez og Rashida Tlaib, som er medlemmer av «The Squad» og representerer det ytterste venstre av Demokratene, reagerer sterkt.

De to progressive kongressmedlemmene uttalte seg etter at mange studenter ble satt i håndjern og ført bort fra Ivy League-universitetet torsdag, etter at New York-politiet ble satt inn for å rydde den store teltleiren, skriver New York Post.

AOC var raskt ute på X.

«Hva er det som foregår her @BarnardCollege @Columbia? Hvordan kan en student uten disiplinærforseelser plutselig bli suspendert mindre enn 24 timer etter en ikke-voldelig protest?

Hva rettferdiggjør asymmetriske represalier mot palestinske menneskerettighetsdemonstrasjoner?»

Rashida Tlaib kommenterte også på X:

«Fra UM til Vanderbilt til USC til Columbia blir studenter over hele landet vårt utsatt for represalier fordi de bruker sine grunnlovsfestede rettigheter til å protestere mot folkemord. Det er forferdelig.»

Omar har på sin side ikke kommentert arrestasjonen av datteren Isra Hirsi offentlig, ifølge New York Post.

Hirsi skriver selv at hun demonstrerte «i solidaritet med palestinere som står overfor et folkemord».

Les også:

DeSantis krever at Ilhan Omar blir kastet ut av Kongressen og utvist fra USA

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.