Det blir bråk hvor enn Ilhan Omar og Rashida Tlaib går.

Somaliske Ilhan Omar vant nominasjonskampen i Minnesota mot utfordreren Antone Melton-Meaux, en svart amerikaner som mente hun ikke brød seg om lokalbefolkningens problemer. Tidligere er et annet medlem av the Squad, palestinske Rashid Tlaib, vunnet nominasjonskampen.

 

Rep. Ilhan Omar (D-Minn.) defeated a well-funded primary challenger in Minnesota on Aug. 11, sailing to victory with a double-digit lead.

Antone Melton-Meaux, who raised millions in an attempt to unseat Omar, received 39 percent of the vote to Omar’s 57, with more than 97 percent of the precincts reporting.

Melton-Meaux focused his campaign on Omar being a member of the so-called “Squad” of far-left Democrats in the House of Representatives. He argued that Omar’s status as a national political figure made her out of touch with the district she represents.

Omar har gjort seg bemerket som medlem av radikale The Squad. Den mest prominente blant dem er Alexandria Ocasio-Cortez. Også hun vant over utfordreren.

Omar har vært forfulgt av skandaler hun selv har skapt. Hun har kommt med antisemittisme utfall og kommet i søkelyset for sitt privatliv. Hun var gift med broren og er blitt tatt i økonomisk mislighold. Hun har giftet seg med sin politiske rådgiver, samtidig som hun har betalt ham 700.000 dollar for rådgivning. Denne sammenblandingen av privat og offentlig økonomi faller ikke i god jord.