Ilhan Omar er amerikansk kongressrepresentant for Minnesota Democratic-Farmer-Labor Party. Hun ble født i Mogadishu 4. oktober, 1982. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB

Betalte stemmer og ulovlig innsamling av forhåndsstemmer fra eldre somalisk-amerikanere i Minneapolis, hjembyen til den somaliskfødte kongressrepresentanten Ilhan Omar (D), er noen av ingrediensene i en stor avsløring av organisert valgfusk i USA.

En serie med Snapchat-videoer er blant materialet som Project Veritas har samlet inn. Den første offentliggjøringen fant sted sent søndag kveld amerikansk tid. Avisen New York Post var blant de første til å rapportere om avsløringene.

Project Veritas uncovers ‘ballot harvesting fraud’ in Minnesota

A ballot-harvesting racket in Democratic Rep. Ilhan Omar’s Minneapolis district — where paid workers illegally gather absentee ballots from elderly Somali immigrants — appears to have been busted by undercover news organization Project Veritas.

En 17 minutter lang video viser blant annet Liban Mohamed, bror til byrådsmedlem i Minneapolis, Jamal Osman, med hauger av stemmesedler strødd over dashbordet hans. Uttalelsene etterlater liten tvil om hva han holder på med.

Skjermdump fra videoen til Project Veritas

Avsløringene kommer bare 48 timer før den første fjernsynsdebatten mellom president Donald Trump og den demokratiske utfordreren, Joe Biden.

Les også Hans Rustads siste valgdagbok:

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂