Rachel Rodriguez. Foto: Ken Paxton, Office of Texas Attorney General 

Påstander om valgfusk i det amerikanske presidentvalget har av et nesten samlet mediekorps blitt beskrevet som konspirasjonsteorier.

Men like etter at Facebook annonserte at de sletter alle poster som bruker slagordet «Stop the Steal»,  ble det kjent at statsadvokaten i Texas har arrestert Rachel Rodriguez for valgfusk.

Dette skjer etter avsløringer fra Project Veritas (PV), som bruker infiltrasjon og skjult kamera i jakten på avsløringer. PV er omstridt, men det er et faktum at avsløringer de har stått for, har fått konsekvenser, som da de avslørte at Planned Parenthood solgte kroppsdeler fra aborterte fostre. De har også infiltrert Antifa, og vist hvor voldsvillige denne gruppen (eller idéen, som Biden kaller det) faktisk er.

Ifølge statsadvokat Ken Paxtons kontor i Texas er det Rachel Rodriguez’ innrømmelse av valgfusk på en video publisert at PV som er bakgrunnen for arrestasjonen, skriver PV på sin hjemmeside. Sitatene er hentet direkte fra stadsadvokatens nettside.

Texas Attorney General Ken Paxton today announced the arrest of Rachel Rodriguez for election fraud, illegal voting, unlawfully assisting people voting by mail, and unlawfully possessing an official ballot.

Each charge constitutes a felony under the Texas Election Code. Rodriguez was exposed in a Project Veritas video last fall while she engaged in vote harvesting leading up to the 2020 election.

In an uncharacteristic moment of honesty, Rodriguez acknowledged on video that what she was doing is illegal and that she could go to jail for it. If convicted, Rodriguez could face up to 20 years in prison.

Frontfiguren i Project Veritas heter James O’Keefe. Han er en smule sarkastisk på Twitter:

Etterforskningen pågår, ifølge statsadvokatens kontor. Paxton sier han har solide bevis:

“Many continue to claim that there’s no such thing as election fraud. We’ve always known that such a claim is false and misleading, and today we have additional hard evidence. This is a victory for election integrity and a strong signal that anyone who attempts to defraud the people of Texas, deprive them of their vote, or undermine the integrity of elections will be brought to justice,” said Attorney General Paxton.

Valgfusket som Rodriguez risikerer tiltale for, har foregått i et avgrenset område, det som amerikanerne kaller county. Hun sier i videoen at hun har samlet inn 3500 stemmer for Biden, mot betaling. Større beløp nevnes, hun har fått tusenvis av dollar i honorar for sine tjenester.

Dette betyr selvsagt ikke at lignende valgfusk har pågatt i alle counties. Men Rodriguez innrømmer altså valgfusk og korrupsjon på video, og er nå arrestert og risikerer straff.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.