Dusinvis av representanter for Demokratene i Texas rømte ut av staten, for å forhindre at en foreslått ny valglov ble vedtatt. De reiste med privatfly, uten munnbind og avstand. Nå har fem av «flyktningene» testet positivt på Covid-19.

Visepresident Kamala Harris møtte disse representantene i Det hvite hus. I en bisarr seanse beskrev hun rømlingene som «modige ledere og amerikanske patrioter». Så sammenlignet hun det å stikke av fra Texas med innsatsen til Frederick Douglas, som kjempet for svartes rettigheter i USA på 1800-tallet, og suffragettene, som slåss for at kvinner skulle få stemmerett.

–Og nå kom noen Demokrater fra Texas til Washington, sa Harris.

Flere fra Det demokratiske partiet snakker åpent om bruk av tvang for å få alle til å vaksinere seg, for å beskytte seg selv og andre. Men det virker ikke som at vaksinen beskytter noe særlig mot smitte.

For nå har fem av de vaksinerte representantene fått påvist smitte.

The group of Democrats fled the Lone Star State to deny Republicans in the state legislature a quorum, which refers to the minimum number of lawmakers needed to carry out legislative business.

The lawmakers thereby obstructed Republicans’ attempt to pass election integrity legislation that the Democrats disliked.

They traveled by plane to Washington, D.C., garnering national attention, and were criticized for pictures that appeared to show them traveling without masks.

Totalt var det over 50 representanter for Demokratene som stakk av fra sine plikter i hjemstaten Texas. Både Texas-guvernør Greg Abbot og delstatens regjeringsadvokat Ken Paxton har sagt at disse representantene vil bli arrestert umiddelbart etter at de returnerer til Texas.

Les også: Biden mener marsjen mot U.S. Capitol var verre enn borgerkrigen

Loven Demokratene forsøker å forhindre vedtatt, dreier seg blant annet om et krav om ID for å kunne avgi stemme. Dette ser Demokratene på som en rasistisk begrensning på muligheten til å stemme. Joe Biden har sammenlignet dette med å gjeninnføre Jim Crow-lovene, som ga svarte og hvite amerikanere ulike rettigheter.

Republikanerne på sin side hevder dette er en måte å forhindre valgfusk og sikre valgets integritet.

Fox News
Pete Hegseth – Fox News

Kjøp Peder Jensens bok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.