Regjeringsadvokaten i Texas sier at representantene for Demokratene som rømte ut av staten Texas for å forhindre at en foreslått ny valglov ble vedtatt, bør bli arrestert så snart de returnerer til delstaten.

– Hvis man bryr seg om konstitusjonen, er det en konstitusjonell plikt å møte opp når det er en pågående sesjon (i delstatskongressen, red.anm.), for å representere de menneskene de er valgt for å representere, sa regjeringsadvoktat Ken Paxton til Newsmax.

– Vi har en minoritet av Demokrater som bestemte at de ikke ville la noen lovgivere stemme, og dermed forhindret de andre lovgivere fra å kunne utføre sine plikter. Dette er et klart brudd på loven.

Det var den 12. juli at dusinvis av kongress-representanter for Det demokratiske partiet i Texas forlot en lovgivende sesjon og satte seg på flyet til Washington. Der oppholder de seg fortsatt.

Dermed kunne ikke Republikanerne vedta den nye valgloven, som skal sikre valgets integritet blant annet ved at det stilles krav om ID for å stemme.

Demokratene ønsker en føderal lov som fratar delstatene muligheten til å kreve at velgere identifiserer seg. I så å si alle land som kan kalles demokratier, er det et krav at alle må identifisere seg for å kunne stemme. Slik er det også her i Norge.

Men Demokratene ønsker ikke slike begrensninger. De ønsker også å utvide muligheten til å stemme via post. De sier gjerne at det handler om retten til å stemme, men alle forstår at det handler om å befeste makten for Det demokratiske partiet.

Grensene er åpnet på vidt gap; over 1 million migranter har ankommet USA hittil i år. Demokratene ønsker at også disse skal få muligheten til å stemme. Ikke så merkelig, siden en klar majoritet av disse vil stemme på nettopp Demokratene.

For Republikanerne handler det om å sikre valgets integritet, men også at det i det hele tatt skal være mulig å kunne gå seirende ut av et fremtidig valg. For hvis Det demokratiske partiet får det som de vil, må Republikanere overvinne en kombinasjon av en valglov som fjerner all kontroll med hvem som har avgitt stemme, en motpart som ser ut til å ta i bruk valgjuks uten skrupler, og et nesten samlet mediekorps som støtter Demokratene.

På toppen av dette må de overvinne et Big Tech som manipulerer algoritmene sine slik at de gir massive fordeler til Demokratene.

På denne måten vil Demokratene sørge for at USA blir til et land med kun ett parti.

Amerikanere må vise ID for å komme inn på en fotballkamp eller borde et fly. Men de skal slippe å vise ID for å utøve den viktigste demokratiske retten?

De Demokratiske «flyktningene» lover å forbli i Washington så lenge det er nødvendig. En innsamlingsaksjon i regi av tidligere presidentkandidat Beto O’Rourke (D) har skaffet mer enn 500.000 dollar til formålet. Det sies at det koster 10.000 dollar om dagen å sørge for opphold og mat til de representantene som forlot hjemstaten Texas 12. juli.

– The message is very clear: America, we need to wake up, we need to preserve our democracy, we need a federal voting rights solution, and we need it now, Rep. Martinez Fischer (D-Texas) told CNN on July 10 before Democrats walked out from the Texas special session.

– This is a now or never moment. We’re holding the line in Texas and we’re going to fight with all our might. But even if we were to fix this problem in Texas, it doesn’t solve the problem for the rest of the nation.

Fischer sier altså at for å bevare demokratiet, trenger man en føderal valglov, «nå eller aldri».

Men Paxton sier at disse representantene for Demokratene kan bli arrestert med en gang de returnerer til Texas, hvis sesjonen i delstatskongressen i Texas fortsatt pågår. Den pågående sesjon avsluttes tidlig i august, men guvernør Greg Abbot (R) kan innkalle til en ny sesjon umiddelbart etter at den pågående avsluttes.

– Ultimately I believe we’ll vote on this issue, so all they’re doing is wreaking havoc on the lives of other legislators, Abbott said.

Epoch Times

Les også: Biden trekker rasekortet igjen og igjen

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.