Nytt

De nye radikale Demokratene nøyer seg ikke med en begrenset agenda, men er med på full krig mot Trump. Kort etter at Tlaib hadde avlagt eden som kongressrepresentant kalte hun presidenten en «motherfucker» som de skulle få stilt for riksrett. Foto: Joshua Roberts / Reuters / Scanpix

En av USAs eldste jødiske organisasjoner, Zionist Organisation of America, krever at det blir tatt affære overfor Rashida Tlaib, den palestinske representanten i Representantenes hus for hennes systematiske støtte til antisemittiske og anti-jødiske grupper og personer.

Organisasjonen har sett på Tlaibs profil over tid og finner at hun støtter antisemitter, konspirasjonssvermere og terrorister.

“Rashida Tlaib’s anti-Israel record was already well-known before she was elected in last year’s midterm elections,” the ZOA article asserts. “She calls Israel a ‘racist country’ on the basis of the lie that Israel discriminates against those ‘darker skinned,’ supports the destruction of Israel in favor of an Arab-dominated state (“It has to be one state”), ‘absolutely’ backs withholding U.S. aid from Israel, and openly supports the Boycott, Divestment, and Sanctions (BDS) movement, which is committed to international ostracism and weakening of Israel with a view to its eventual elimination.”

Spørsmålet om antijødiske holdninger er blitt  heist til toppen av agendaen fordi Tlaib og hennes kollega, Ilhan Omar, ikke viser tegn til å korrigere kursen, men tvert om fortsetter i samme spor. Det gjør også mange Demokrater ubekvemme.

“It is perfectly clear that Rashida Tlaib is not in the smallest degree ashamed, and has not the slightest inhibition about, being publicly being associated with these anti-Semites, terrorists and glorifiers of Jew-murderers,» ZOA National President Morton A. Klein and Chairman Mark Levenson said in a joint statement.

Med all den oppmerksomheten topp-politikere får, er Tlaib og Omar konstant i søkelyset, til Nancy Pelosis store irritasjon. Hun mister kontroll over partiet.

Tlaib og Omar får støtte av en annen radikal nykommer, Alexandria Ocasio-Cortez som representerer latino-velgerne.

Omar er den mest offensive av de tre. Hun skrev nylig at de amerikanske soldatene i Somalia i 1993, drepte «tusenvis av sivile» på en dag. Dette var den dag amerikanerne mistet 19 soldater.De var i landet for å forsyne somalierne med nødhjelp. Ilhan Omars familie kom til USA etter fire år som flyktninger i Kenya. Amerikanere reagerer på at hun konstant angriper USA.

Hun omtalte 9/11 i en tale i mars som at «some people did something». Tlaib sa Omars ord var tatt ut av kontekst. Det hun snakket om var at muslimer kom under press og ble nødt for å forsvare seg. Amerikanere oppfatter at de er opptatt av muslimer som ofre.

Alexandria Ocasio-Cortez har ikke sendt ut en eneste tweet om Sri Lanka-terroren. Hun sendte ut 14 om Christchurch. Slikt blir lagt merke til.

 

 

Rashida Tlaib’s removal from committees urged by Zionist Organization of America