Nytt

Rashida Tlaib under et møte med velgerne 15. august. Foto: Rebecca Cook/Reuters/Scanpix

Dagen etter at hun ble nektet innreise, snur Israel og lar Rashida Tlaib slippe inn for å besøke bestemoren.

Tlaib skulle ha besøkt Israel, fra søndag av, sammen med den like radikale Ilhan Omar. Israel oppfattet at det kun var en propagandaturne mot Israel og kunne nekte visum fordi begge støtter Boycott, Disinvestment and Sanctions-Movement, BDS.

Nå får hun komme som privatperson for å besøke familie.  Tlaib har en bestemor på over 90 som hun sier hun neppe får sjansen til å se igjen. Tlaib har lovet å overholde alle restriksjoner Israel måtte sette for besøket, og det er at hun ikke benytter aneldningen til å drive anti-israelsk propaganda.

Tlaib sent a letter to Israel’s Ministry of Interior on Thursday requesting permission “to visit relatives, and specifically my grandmother, who is in her 90s”, adding that it “could be my last opportunity to see her”.

“I will respect any restrictions and will not promote boycotts against Israel during my visit,” Tlaib wrote in the request, which was circulated by the Ynet website Ynet and other Israeli media.

Israel’s interior ministry said in a statement it “decided on Friday to approve the entry of U.S. Congresswoman Rashida Tlaib for a humanitarian visit to her 90-year-old grandmother.” (reuters)